Priesterraad vooralsnog niet enthousiast over gedragscode 24 maart 2003

De priesterraad van ons bisdom, die op dinsdag 18 maart bijeenkwam, heeft onder meer gesproken over een gedragscode voor priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers. Hij deed dit op verzoek van de bisschoppenconferentie, aan de hand van twee vigerende codes uit het aartsbisdom, respectievelijk Breda. Ofschoon de vergadering wel inziet dat zo'n set van regels belangrijk kan zijn, was men toch ook huiverig voor een al te stringente inperking van het werkterrein van met name de priester.

Aan de orde kwam verder onder meer de aankoop door het bisdom van De Tiltenberg, waarbij werd opgemerkt dat het Noorden van het bisdom zeker ook een centrum nodig heeft. De gedachten gaan uit naar het complex van Nieuwe Niedorp, dat in de nieuwe opzet (maar pas over een aantal jaren) vrij zal komen. Ten aanzien van de viering van 150 jaar herstel van de hiërarchie vond de vergadering het programma in het bisdom aan de magere kant.

een begin werd gemaakt met de bespreking van het document van de Congregatie van de Clerus over de priester als herder en leider van de parochie.

Persdienst bisdom / Wim Peeters


Voor het laatst gewijzigd: