45ste militaire bedevaart naar Lourdes 27 mei 2003

Voor de vijfenveertigste keer zag Lourdes enkele tienduizenden militairen die voor hun jaarlijkse bedevaart naar het genadeoord in de Pyreneeën waren gekomen. Van 16 tot 20 mei waren zij duidelijk aanwezig in het straatbeeld van het kleine stadje. De Nederlandse afvaardiging, zo'n tweehonderdvijftig man en vrouw sterk, werd begeleid door de legerbisschop, mgr. dr. J. Punt, zijn vicaris-generaal F. Kuttschrütter en vicaris A. Wooldering.

Bijzondere aandacht binnen de Nederlandse groep was er voor de invaliden. Voor het eerst was er ook een afvaardiging mariniers van Aruba. En met de aanwezigheid van de steelband van het Korps Mariniers brachten de Nederlanders binnen het traditionele geluid van militaire kapellen een heel eigen, Caribische sound.

Fotoreportage

Meer dan veertig landen waren vertegenwoordigd, en de kleurige presentie van zoveel geüniformeerden gaf een bijzondere atmosfeer in dit toch unieke bedevaartsoord, waar intens gebed schijnbaar moeiteloos wordt afgewisseld met plezierige ontspanning.

Bisdom Haarlem heeft enkele hoogtepunten in een doorlopende presentatie bijeengebracht.

Persdienst bisdom / Wim Peeters


Voor het laatst gewijzigd: