Filosoof Willibrordhuis viert gouden jubileum
Kardinaal Ratzinger en mgr. Punt schrijven in feestbundel voor Westfriese priester
28 maart 2003

Pater Leo Elders svd, docent filosofie aan het Willibrordhuis, is de eenvoud zelf gebleven. Toch is deze Westfries een internationaal bekend geleerde. Dit najaar verschijnt een feestbundel bij zijn gouden priesterfeest, waarvoor kardinaal J. Ratzinger het voorwoord schrijft. Ook andere kardinalen en bisschoppen, de theoloog van het pauselijk huis en bekende wetenschappers dragen hieraan bij. Het is mogelijk dit boek tot september bij voorintekening te bestellen voor € 25 + verzendkosten. De namen van de voorintekenaars worden vermeld in een felicitatieregister (tabula gratulatoria) dat achterin het boek wordt opgenomen.

Prof. Elders is afkomstig uit Enkhuizen en groeide op in Bovenkarspel waar zijn vader burgemeester was. Hij werd priester in de missiecongregatie van het Goddelijk Woord (SVD) en doceerde filosofie aan universiteiten in Canada, de verenigde Staten, Japan, Rome, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Mede door zijn vele publicaties groeide hij uit tot een van de leidinggevende kenners van de filosofie van Sint Thomas van Aquino.

Aan het "Festschrift" dragen naast mgr. J. Punt en kard. Ratzinger, ook kard. L. Scheffczyk en de bisschoppen E. De Jong (zelf filosoof) en Fr. Wiertz bij. Andere bijdragen zijn van vooraanstaande filosofie- en theologie-professoren uit de gehele wereld. Redacteur is drs. J. Vijgen, filosofiedocent aan het groot-seminarie.

Het boek is te bestellen bij: Willibrordhuis, Bekslaan 11, 2114 CB Vogelenzang, tel. 023-5841124; e-mail: post@willibrordhuis.nl
Het rekeningnummer is: ABN AMRO nr 5787 44 821 t.a.v. Grootseminarie van het R.K. Bisdom Haarlem, Bekslaan 11, 2114 CB  Vogelenzang.

Persdienst bisdom / Wim Peeters


Voor het laatst gewijzigd: