Weer Alpha-cursus voor jongeren van start in Amsterdam 15 december 2003

De Alpha-cursus blijkt een succesvolle methode te zijn om naast ouderen, ook jongeren kennis te laten maken met het christelijke geloof. Na Alpha-cursussen in Schagen en Heemstede voor jongeren in 2003, gaat er in januari 2004 in het bisdom Haarlem weer een Alpha-cursus voor jongeren van start en deze keer in Amsterdam. Deze cursussen worden steeds ter plekke georganiseerd door een groep enthousiaste jongeren. De cursus in Amsterdam vindt plaats op de Nieuwezijds Voorburgwal 373 (op de pastorie van de begijnhofkapel) en is voor jongeren van 18-30 jaar.

De Alpha-cursus is een korte en vooral ontspannen kennismaking met en/of opfriscursus van het christelijk geloof. De cursus bestaat uit 10 maandagavonden, te beginnen 12 januari 2004 tot en met 15 maart 2004 van 18.45 uur tot 21.30 uur met daarin een kort weekend (vrijdagavond tot en met zaterdagmiddag op 13 en 14 februari 2004).

De Alpha-cursus bevat de volgende ingrediënten: gezamenlijke maaltijd, inleiding en doorpraten in kleinere groepen. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. Wie is Jezus? Waarom stierf hij aan het kruis? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? Hoe leidt God ons? Hoe zit het met de kerk? Hoe kan ik het goede doen? De bijbel lezen: hoe en waarom? Bidden, hoe en waarom? Wat doet de Heilige Geest?

Voor meer info over de cursus (of als je je wilt opgeven) kun je terecht bij:
Julius Elferink, tel: 020 - 6266817

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters


Voor het laatst gewijzigd: