Drie wijdelingen in Haarlem 12 juni 2003

De bisschop van Haarlem, mgr. dr. J.M. Punt zal op zaterdag 14 juni (de zaterdag na Pinksteren, traditioneel de dag van de priesterwijdingen) in de kathedraal van Sint Bavo in Haarlem de priesterwijding toedienen aan drie diakens. Franklin Brigitha, afkomstig van Curaçao, is lid van de Beweging van de Neocatechumenale Weg. Hij loopt stage in Amsterdam.

Ook Marcello Salaú Rocha is lid van het Neocatechumenaat. Hij is afkomstig uit Brazilië en loopt momenteel stage in Heemskerk. Beide kregen hun vorming aan het grootseminarie Willibrordhuis in Vogelenzang en studiehuis Redemptoris Mater in Nieuwe Niedorp.

Jules Elfrink, Twent van geboorte, begon zijn priesterstudie in het Sint Janscentrum in 's-Hertogenbosch en ging vervolgens naar Amsterdam waar hij aan de Keizersgracht verder studeerde. Ook Elfrink zal priester worden voor het bisdom Haarlem, maar hoopt later in te treden bij de Congregatie van het Allerheiligste Sacrament (sacramentijnen).

Met de drie wijdelingen komt het totale aantal van mannen die door mgr. Punt voor het bisdom tot priester zijn gewijd op 19.

De pontificale eucharistieviering begint om 10.30 uur.

Persdienst bisdom / Wim Peeters


Voor het laatst gewijzigd: