Geslaagde Bavodag

woensdag, 26 juni 2024

Op zaterdag 22 juni vond de Bavodag plaats in en rond de kathedraal, een feestelijk programma speciaal voor vormelingen en andere tieners. Het evenement werd geprezen als een "superdag" door de deelnemers.

De dag begon al vroeg met voorbereidingen door priesters en vrijwilligers onder leiding van pater Esko Kissboat, samen met Javier Acuña van het jongerenpastoraat en kapelaan Teun Warnaar.

Om 10.30 uur ging het programma van start, met diverse workshops waarvan de tieners er twee konden kiezen. De workshops hadden als centraal thema het leven van Carlo Acutis, een jonge heilige die bekend stond om zijn liefde voor de Eucharistie en zijn aandacht voor mensen in nood. Na een gezamenlijke lunch beklommen de tieners de torens van de kathedraal en genoten van opblaas-speeltoestellen.

De dag werd afgesloten met een heilige Mis, waarbij werd stilgestaan bij angst en vertrouwen in het leven, geïnspireerd door het evangelie van die zondag. Het voorbeeld van Carlo Acutis werd benadrukt als inspiratiebron.

Volgend jaar staat de Bavodag gepland op zaterdag 21 juni 2025. De organisatie hoopt weer veel vormelingen en tieners te verwelkomen. Dank aan alle priesters en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt!

Onderstaande fotoserie van Ruby geeft een mooie sfeerimpressie van de dag.