Bisdom Maand Journaal - Juni 2023

zaterdag, 3 juni 2023

Met de zomer om de hoek is er de komende maanden weer van alles in ons bisdom te beleven. Zo staan deze weken na Pinksteren in het teken van de Geest, maar ook in het teken van het Allerheiligst Sacrament.

Op meerdere plekken vinden komende weken processies plaats, waarover in dit BMJ een sneak preview. Dit jaar zullen we in de liturgie bijzondere aandacht hebben voor de afschaffing van de slavernij. Dat was in Nederland dit jaar 160 jaar (maar effectief 150 jaar) geleden.

Koren worden aangemoedigd Amazing Grace te zingen, waarvan zij de partituur inmiddels hebben ontvangen. In het diocesaan heiligdom vertelt programmamanager Inge Rikkers-Pluijlaar over de tentoonstelling aldaar waar men de natuur kan ervaren.

En in Haarlemmerliede geeft broeder Bernard Zweers een inkijkje bij de Broeders van het Stille Leven en vertelt sympathisant Bram Koenders over de filmpjes die worden gemaakt om de stilte te communiceren. Ten slotte geeft Carolien Hoogenboom een laatste update over de voorbereidingen voor de WJD in Lissabon.

Dit en meer in dit Bisdom Maandjournaal. Fijne zomer!

{youtube:uZqUWN5bfE0}