Vijftigste 40MM groot succes

woensdag, 24 mei 2023

Afgelopen zaterdag 20 mei werd voor de vijftigste keer in en rondom Venhuizen de sponsorloop 40.000 Meter Mars (40MM) gelopen. Aan deze jubileumeditie namen zo’n 40% meer deelnemers deel dan de afgelopen jaren en de verwachting is dat de opbrengst die van vorig jaar (ruim) zal overtreffen.

De wandeling is geweldig verlopen, het zonnige en uitstekende wandelweer deed goed mee en gelukkig waren er geen bijzonderheden, geen wandelaars met blessures of iets degelijks.

Begonnen in 1974

“Het is allemaal begonnen met Klaas Tol hier uit Venhuizen. Zijn dochter Lia was op vakantie geweest in Canada, waar ze hoorde over de ‘Walk of life’, waarmee geld werd opgehaald voor kankeronderzoek. Dat inspireerde hem om de eerste sponsortocht in West-Friesland te starten. Er liepen toen vierhonderd mensen mee. Het opgehaalde geld werd gedoneerd aan de tientallen West-Friese missionarissen overal over de wereld.

In de loop van de jaren hebben honderdduizend mensen met de 40MM geld bij elkaar gewandeld, onder het motto ‘Loop lokaal, steun mondiaal’. Deze slogan is waar het om gaat. Qua opbrengst staat de teller op ruim zes miljoen euro. Al het geld is besteed aan (kort- of langlopende) missie- en ontwikkelingsprojecten van West-Friezen in ontwikkelingslanden”, aldus Vok Manshanden (61), voorzitter van de Stichting 40MM.

Meer informatie