Kerstdiner Jong Bisdom Haarlem 16 december

In voorbereiding Assisi 2018 staat Kerststal centraal

woensdag, 15 november 2017

Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert dit jaar het Kerstdiner voor jongeren op zaterdag 16 december in Heerhugo­waard. Ben je tussen de 16 en 30 jaar dan ben je van harte uitgenodigd. Het is een mooie gelegenheid om samen met elkaar de kerst in te luiden, andere jongeren te ontmoeten, te genieten van heerlijk eten en de geboorte van Jezus te vieren op een bijzondere manier.

Programma in het teken van ‘Assisi 2018’

Dit jaar staat het kerstdiner in het teken van de bisdombedevaart naar Assisi en de heilige uit die stad Franciscus en Clara. Er wordt begonnen met een korte viering om daarna aan te schuiven voor een feestelijk kerstdiner. Ook zal er weer een leuke gezamenlijke activiteit tijdens het diner plaatsvinden en informatie gegeven worden over de bisdombedevaart naar Assisi. Het diner zal overgaan in een gezellige borrel in kerstsferen met muziek.

Oorsprong Kerststal

Met de bedevaart naar Assisi in het vooruitzicht heeft de kerststal dit jaar een bijzondere rol tijdens het diner. De kerststal staat bij veel mensen onder de kerstboom tijdens de kerstdagen, die de sfeer en het beeld weergeeft van de geboorte van Jezus. Jezus in doeken gewikkeld in een kribbe met Maria en Jozef aan zijn zijde. De os en de ezel die het kindje proberen warm te houden en de herders en drie koningen die hun koning komen eren. Waar Jezus precies geboren is weten we niet. Wel dat het geen fijne plek was. Het idee van de kerststal is afkomstig van Franciscus van Assisi, hij heeft in het jaar 1223 een levende kerststal ingericht en wilde de komst van Jezus in de wereld meer beeldend maken. Tijdens het diner treden de jongeren in zijn voetsporen en staat er een fotoboot zodat jongeren met elkaar een eigen levende kerststal maken, op een hedendaagse, leuke of grappige manier. Er liggen verkleedkleren en attributen voor klaar ter decoratie.

Details

datum: Zaterdag 16 december 2016
tijd: 17.00 uur
locatie: Dionysiuskerk , Middenweg 248, Heerhugowaard
entree: € 15,- (incl. drankjes) Bij aanmelden van 5 personen, 1 gratis.
dresscode: Gala/ chique
openbaar: vervoer: (info volgt)
parkeren: Gratis

Foto’s van vorig jaar