dinsdag, 21 november 2017

Kerstmis in de Haarlemse Kathedraal


Overzicht van vieringen in de Haarlemse kathedraal rond Kerstmis.

zaterdag, 18 november 2017

Alvaro Rodriguez Luque gewijd tot transeunt diaken


Op het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood heeft vandaag om 12.00 uur de diaken­wijding plaats­ge­von­den van Alvaro Rodriguez Luque. Alvaro is afkomstig uit Cordoba, in het zuiden van Spanje, en al vele jaren in Nederland via de gemeen­schap van het Neocate­chu­me­naat. Hij heeft de priester­opleiding op het Groot­semi­narie St. Willibrord gevolgd.

vrijdag, 17 november 2017

Assisi als bron van inspiratie


Het thema van de bisdombedevaart 2018 is ‘onderweg tussen tijd en eeuwigheid’. De bedevaart naar Assisi nodigt uit om te ontdekken hoe de heilige Franciscus en Clara Christus hebben leren kennen in hun leven.

woensdag, 15 november 2017

Kerstdiner Jong Bisdom Haarlem 16 december


Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert dit jaar het Kerstdiner voor jongeren op zaterdag 16 december in Heerhugo­waard. Ben je tussen de 16 en 30 jaar dan ben je van harte uitgenodigd. Het is een mooie gelegenheid om samen met elkaar de kerst in te luiden, andere jongeren te ontmoeten, te genieten van heerlijk eten en de geboorte van Jezus te vieren op een bijzondere manier.

dinsdag, 14 november 2017

Unieke compositie in première in Haarlemse Kathedraal


Op zondag 19 november 2017 zal een nieuw gecomponeerde mis in première gaan in de Bavokathedraal in Haarlem. Het unieke is dat deze gemaakt is door één van de huidige koorleden, Hugo Hopman. Deze getalenteerde zanger en musicus in opleiding maakt onderdeel uit van de Senioren Solisten Opleiding van het Kathedrale Muziekinstituut en is lid van het Kathedrale Koor.

maandag, 13 november 2017

Uitnodiging diakenwijding Alvaro Rodriquez Luque


Zaterdag 18 november zal Deo Volente om 12.00 uur de (transeunt-) diakenwijding plaatsvinden van Alvaro Rodriguez Luque door Mgr. Dr. J.M. Punt in de Bedevaartkapel van het heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood.

donderdag, 9 november 2017

Flinke korting voor jonge pelgrims


De bisdombedevaart 2018 gaat naar Assisi (Italië). Met honderden mensen uit Noord- Holland en zuidelijk Flevoland trekken we als bisdom richting deze prachtige middeleeuwse stad. Ook voor tieners en jongeren zijn er speciale programma’s.

donderdag, 9 november 2017

Kerkbalans fotowedstrijd


Actie Kerkbalans introduceert voor de campagne van 2018 iets nieuws: een nationale fotowedstrijd waar alle kerkleden aan mee kunnen doen. Kerkbalans is de gezamenlijke, jaarlijkse fondsenwerfactie van de Rooms-Katholiek Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk.

woensdag, 8 november 2017

Eerste Werelddag van de armen


Zondag 19 november is de eerste Werelddag van de Armen. Deze dag is in juni 2017 door paus Franciscus ingesteld maar werd al aangekondigd bij het eind van het Heilig jaar van de Barmhartigheid in 2016. In zijn boodschap voor deze dag herinnert de paus aan de Bijbelse opdracht om de liefde voor de armen te vertalen naar daden.

dinsdag, 7 november 2017

Onderzoek jongerenwerk in de parochies


In een op 7 november gepubliceerd onderzoeksrapport brengt de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland de mogelijkheden en kansen in kaart voor het jongerenwerk in de parochies. Het onderzoek geeft antwoorden op de vragenlijst die vanuit het Vaticaan is uitgezet voor de 15e Gewone Algemene Bisschoppensynode met als thema ‘Jongeren, het geloof en de onder­scheiding van de roeping’.