woensdag, 23 januari 2019

Wereldjongerendagen officieel geopend


De Wereldjongerendagen zijn dinsdag 22 januari 2019 officieel geopend met een openingsmis in Panamastad. Deze heilige mis vond plaats op cam­po Santa Maria la Antigua, gelegen aan de Pacific Ocean. Kardinaal Jose Domingo Ulloa Mendieta van Panama stad is de hoofdcelebrant. Vooraf­gaand aan de mis zijn de vlaggen van de 193 deelnemende landen gehesen.

woensdag, 23 januari 2019

Jongeren ontmoeten de wereldkerk


We ontbijten niet in onze gastge­zinnen, maar gezamenlijk met alle Nederlanders bij de parochie. Dat betekent dat we alleen bij onze gastgezinnen slapen en verder geen tijd met hen doorbrengen.

dinsdag, 22 januari 2019

Jan van Burgsteden


Onlangs is bij Uitgeverij Adveniat een boek verschenen over Mgr. Van Burgsteden. Christian van der Heijden heeft Mgr. Van Burgsteden geïnterviewd en de antwoorden zijn raak en inspirerend, zoals we dat van de hulpbisschop gewend zijn.

dinsdag, 22 januari 2019

Zo blij als een kind: aangekomen in Panama-stad


Vanuit Soná zijn we met de bus naar Santiago gereden. Daar kwamen we samen met alle pelgrims die in het bisdom Santiago de Veraguas verble­ven. We vierden met pelgrims uit onder andere Colombia, Dominicaans Republiek, de Filipijnen, Duitsland en Honduras een openingsmis voor de WJD met de bisschop van Santiago.

maandag, 21 januari 2019

Fotoseries Wereldjongerendagen - Update dinsdag


Fotograaf Ramon Mangold stuurt ons regelmatig prachtige beelden waar­mee we ook een beetje de festivi­teiten in Panama kunnen meebe­le­ven. In dit bericht hebben we alle fotoseries van Ramon Mangold tot nu toe verzameld. Nieuwe fotoseries zullen we onderaan aanvullen.

zondag, 20 januari 2019

Grote dankbaarheid aan SonŠ


Op onze dag met de gastfamilie wilden veel jongeren naar het strand van Panama. Met de organisatie viel daarvoor niks te regelen, maar toen Mgr. de Jong met de bisschop van Santiago hierover sprak werd het mogelijk.

zaterdag, 19 januari 2019

Een wereld van verschil: WJD Panama


De Panamese cultuur verschilt veel van de Nederlandse cultuur. Het is een wereld van verschil. De Panamezen zijn heel vreugdevol. Elke Mis wordt opgeluisterd met vrolijke gezangen en eindigt in een waar feestje.

vrijdag, 18 januari 2019

Uitslag fotowedstrijd Actie Kerkbalans


De eerste editie van de Nationale Fotowedstrijd Actie Kerkbalans in 2018 heeft veel prachtige foto’s opgeleverd. Voor de campagne van 2019 organiseerde Actie Kerkbalans dan ook opnieuw een Nationale Fotowedstrijd waar kerkleden aan mee konden doen.

donderdag, 17 januari 2019

WJD: Wat een grote groep


Woensdag 16 januari, onze eerste echte dag met alle 120 pelgrims vanuit Nederland tezamen, begint met de viering van de Heilige Mis. Voor het eerst is zichtbaar met hoe veel Nederlandse pelgrims we zijn.

donderdag, 17 januari 2019

Vijf tips voor een AVG-proof KerkBalans


Ook bij de Actie Kerkbalans die zaterdag 19 januari van start gaat is het van groot belang dat medewerkers en vrijwilligers die zich bezig houden met het aanschrijven van verschillende groepen parochianen zich be­wust zijn van de de regels rond de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).