woensdag, 20 september 2017

In de voetsporen van de Heilige Franciscus


De Boomkerk, officieel de kerk van de heilige Franciscus van Assisi, organiseert op zaterdag 7 oktober 2017 een boeiende middag met pater franciscaan Roland Putman rond het thema ‘In de voetsporen van de heilige Franciscus’.

dinsdag, 19 september 2017

Nightprayer voor jongeren


Precies 100 jaar nadat Maria voor de laatste keer verscheen in Fatima en het Zonnewonder plaatsvond, wordt bij Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo een nachtaanbidding gehouden voor jongeren van 16 t/m 30 jaar.

dinsdag, 19 september 2017

Jongerenplatform start twintigste seizoen met nieuwe voorzitter


Een nieuw seizoen, nieuwe leden, nieuwe kansen en een nieuwe voor­zitter. Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam heeft woensdag 13 september een start gemaakt aan weer een mooi seizoen jongerenactiviteiten in het bisdom.

zondag, 17 september 2017

Laatste ochtend in Portugal


Een rustige laatste ochtend van onze bedevaart naar Fatima en Lissabon. Een voor een verschijnen de pelgrims in de ontbijtzaal. Koffers worden gepakt want het is de laatste dag.

vrijdag, 15 september 2017

Vijfde dag Fatimabedevaart


Het is heerlijk ontwaken deze mor­gen, want waar thuis in Noord-Hol­land kijk je naar de branding van de zee als je de gordijnen openschuift. Aan het ontbijtbuffet liet iedereen desgevraagd weten uitstekend ge­slapen te hebben. Om negen uur vertrokken we naar Lissabon voor een wat later bleek een heerlijke dag.

donderdag, 14 september 2017

Vierde dag Fatimabedevaart


Het is ‘the day after...’. Na het ontbijt gaan de koffers in de bus. In de kapel van het hotel viert de bisschop met ons de eucharistie. Direct aansluitend vertrekt hij naar Nederland. Als geste van afscheid voor fijne dagen in Fatima bood hij de pelgrims een kopje koffie aan. Hiervan werd dankbaar genoten.

donderdag, 14 september 2017

Nieuwe infobijeenkomsten


Het bisdom organiseert samen met touroperator VNB een aantal infor­ma­tiebijeenkomsten over de komende bisdombedevaart naar Assisi in mei 2018. Het programma van de bede­vaart, de prijzen voor de reis en verdere praktische reisinformatie komen aan bod. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor ambassadeurs en pastores.

donderdag, 14 september 2017

Bedevaartdag drie - 13 september


13 september is een van de dagen dat Onze Lieve Vrouw in 1917 verscheen aan de drie kinderen, Jacinta, Lucia en Francisco. In totaal zes keer. En steeds rond de klok van twaalf uur. Vandaag is de grote dag van onze bedevaart, de viering van het eeuwfeest.

woensdag, 13 september 2017

Steun hulpacties orkaan Irma


De Rooms-Katholieke bisschoppen in Nederland leven mee met de bewoners van het Caribisch gebied die getroffen zijn door orkaan Irma en doen een dringend beroep op hulp. De beelden van verwoesting door de orkaan en de enorme schade op onder andere Sint-Maarten maken diepe indruk. De bisschoppen vragen om te bidden voor de slachtoffers en om royaal te geven.

woensdag, 13 september 2017

Nieuwe gedelegeerden voor onderwijs


Twee bisschoppelijk gedelegeerden voor het onderwijs beginnen hun taak in het bisdom Haarlem-Amsterdam: pastoor Jacques Quadvlieg (voort­gezet onderwijs) en drs. Diederik Wienen (basis­onderwijs, PABO’s en NKSR). Beiden zullen hun taak naast andere taken vervullen. Hieronder de brief waarmee zij aan scholen en parochies zijn voorgesteld.