maandag, 3 augustus 2020

Infoavond nieuw seizoen The Missionary School


In oktober start een nieuw seizoen van The Mis­sio­na­ry School! Na een prachtig eerste seizoen met prachtige projecten en een geweldige ervaring van de jongeren krijgt nu een nieuwe groep jongeren tussen de 18 t/m 30 jaar de kans om op een creatieve manier hun geloof handen en voeten te geven.

maandag, 3 augustus 2020

24 Uur voor Jezus - Zusters karmelietessen


De zusters karmelietessen van Vogelenzang bieden op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus onder de titel ‘24 Uur voor Jezus’ een gelegenheid om kennis te maken met het reilen en zeilen in een klooster door 24 uur mee te leven in het dagpatroon van de zusters.

zaterdag, 1 augustus 2020

Interview met stadsdiaken Colm Dekker


Deze week gaat Lizette Romijn in gesprek met diaken Colm Dekker op Kathedraal TV. Colm is 7 april 2019 gewijd door Mgr. Hendriks en benoemd tot ‘stadsdiaken’ in Amsterdam, een nieuwe functie die in de coronatijd cruciaal blijkt.

woensdag, 29 juli 2020

Q&A sessie over Missie


Op zondag 2 augustus 2020 staat weer een Q&A-sessie (Questions & Answers - Vragen & Antwoorden) gepland op Kathedraal TV. Deze keer is het thema ‘Missie’ en sprekers zijn Lisanne Hoogenboom en Moeder Nadiya (Blauwe zuster). Host is deze keer weer Carolien Hoogenboom.

donderdag, 23 juli 2020

Boekje met bijdrage mgr. Hendriks


Waren de lege kerken in de coronatijd ‘de kille tombe van een dode God’, zoals de Tsjechische priester en internationaal vermaarde theoloog Tomas Halík beweerde (Trouw, 8 april 2020)? Dat zou ik zeker niet willen zeggen.

vrijdag, 17 juli 2020

Veelgestelde vragen aanmelding en reservering


Op 10 juli is een nieuwe versie van het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ gepubliceerd. Parochies zijn daarmee aan het werk gegaan en hebben aanvullend enkele vragen gesteld met betrekking tot aanmelding en reservering. Deze worden hieronder beantwoord.

vrijdag, 17 juli 2020

Feest Maria Tenhemelopneming bij OLV ter Nood


Iedereen is van harte uitgenodigd voor het feest van Maria Tenhemelopneming op zaterdag 15 augustus. Lange tijd kon OLV ter Nood geen gelovigen ontvangen voor de vieringen, maar gelukkig laten de positieve ontwikkelingen rond het virus het toe dat de regels steeds verder versoepeld kunnen worden. Het feest van Maria Tenhemelopneming staat daarom in het bijzonder in het teken van dankbaarheid dat het gezamenlijk vieren van de H. mis weer mogelijk is.

woensdag, 15 juli 2020

Tweede editie ‘The Missionary School’


De eerste editie van The Missionary School is bijna een jaar onderweg en na de positieve ervaringen van dit bijzondere traject is besloten om een tweede editie te organiseren die start in september 2020.

dinsdag, 14 juli 2020

Save the date - WJD@Home


Jongeren in de leeftijd vanaf 15 jaar kunnen in januari 2021 opnieuw naar een WJD@Home op Ameland. De WJD@Home werden in 2019 voor het eerst gehouden voor jongeren die niet deel konden nemen aan de Wereldjongerendagen in Panama. WJD@Home was met ruim honderd deelnemers een groot succes. Dat vroeg om een vervolg.

maandag, 13 juli 2020

Video met Bernadette Dullens


Op Kathedraal-TV is weer een nieuwe video verschenen. Dit keer houdt Lizette Romijn een interview over de geestelijke verzorging in woon-zorgcentra ten tijde van de coronacrisis.