vrijdag, 19 juli 2019

Inkomsten en uitgaven parochies 2017 gepubliceerd


De cijfers over de inkomsten, uitgaven en bijdragen per gever van de Rooms-Katholieke parochies over 2017 zijn bekend. Uit deze cijfers blijkt dat de inkomsten van de parochies over de gehele linie in dat jaar met 3,1 procent zijn gedaald. De opbrengst van Actie Kerkbalans is met 2,2 procent gedaald tot 47 miljoen euro. Deze daling is iets groter dan in 2016.

donderdag, 18 juli 2019

Michael doet mee aan The Missionary School


Lezers van de zomereditie van SamenKerk maken kennis met jongeren die vertellen waarom ze meedoen met The Misisonary School (TMS). Op deze website introduceren we deze week Michael.

zondag, 14 juli 2019

Pelgrimsreis Italië


Voor het najaar is een mooie reis voorzien waarbij we bijzondere bedevaartplaatsen bezoeken: Bari en San Stefano Rotondo (in Zuid-Italië) en Rome. Daarbij staan de heiligen Nicolaas, padre Pio en Petrus en Paulus centraal. Er zijn nog plaatsen vrij op deze unieke reis.

donderdag, 11 juli 2019

Mario doet mee aan The Missionary School


Lezers van de zomereditie van SamenKerk maken kennis met jongeren die vertellen waarom ze meedoen met The Misisonary School (TMS). Op deze website introduceren we deze week Mario.

zaterdag, 6 juli 2019

Maria die de knopen ontwart


De eerste drie dagen van juli maakten ruim negentig pelgrims uit heel ons bisdom hun jaarlijkse bedevaart naar Kevelaer, waar Maria vereerd wordt als de Troosteres van de Bedroefden. Als thema was gekozen voor de devotie ‘Maria, die de knopen ontwart’.

vrijdag, 5 juli 2019

“Bidden geeft mij vertrouwen”


Op Katho­liek­le­ven.nl, het videokanaal van de Nederlandse bisschoppenconferentie, is een laatste video ver­schenen over de de bisdombedevaart naar Assisi in 2018. Deze keer is Emy in gesprek met Daniël Molenkamp.

donderdag, 4 juli 2019

Burgerschapsvorming op katholieke scholen


Na het grote succes in 2018 orga­ni­seert de Nederlandse Katholieke Schoolraad in 2019 opnieuw een studiemiddag over burgerschapsvorming. Op 18 september 2019 wordt in het Sint-Janslyceum te ’s-Hertogenbosch het gesprek gevoerd over dit belangrijke onderdeel van het onderwijs.

donderdag, 4 juli 2019

Dominique doet mee aan The Missionary School!


Lezers van de zomereditie van SamenKerk maken kennis met jongeren die vertellen waarom ze meedoen met The Misisonary School (TMS). Op deze website introduceren we deze week Dominique.

donderdag, 4 juli 2019

Nieuwe SamenKerk is uit


Vanaf komend weekend ligt een nieuw zomers nummer van bisdomblad SamenKerk in uw parochiekerk. Neem een exemplaar mee. Of lees ’m op deze website.

maandag, 1 juli 2019

Latijnse berichten van Mgr. Hendriks


Mgr. Hendriks heeft aangekondigd met enige regelmaat een berichtje in het Latijn op zijn blog Arsacal.nl te plaatsen. Hij doet dit in navolging van het nieuwsbulletin van Radio Vaticaan.