zondag, 20 juni 2021

Kathedraal TV - Reportage vlootaalmoezenier


De dienst Geestelijke Verzorging bij de marine bestaat 100 jaar. Reden genoeg voor een bezoek aan de marinebasis in Den Helder. Vice­kan­se­lier Lizette Romijn gaat daar in gesprek met vloot­aal­moe­ze­nier Thom van der Woude.

vrijdag, 18 juni 2021

Mgr. Joop Stam 60 jaar priester


Meerdere priesters in ons bisdom hebben dit jaar een jubileum te vieren. Enkelen zijn zelfs al 60 jaar priester. Zo ook emeritus deken Mgr. Joop Stam. Hij vierde zondag 13 juni zijn diamanten priesterjubileum in de Nicolaasbasiliek te Amsterdam, waar hij zelf jarenlang pastoor was.

vrijdag, 11 juni 2021

Open Dag St. Bonifatiusinstituut


Op 19 juni 2021 organiseert de theologische opleiding Bonifatiusinstituut een Open Dag voor belangstellenden op de leslocatie De Tiltenberg in Vogelenzang. Wil je sterker staan in jouw geloof, krachti­ger om anderen te helpen hun weg te vin­den in het geloof? Volg dan de Open Dag! De dag begint om 9.00 uur met een Eucha­ris­tie­vie­ring; het pro­gram­ma van de Open Dag begint om 10.30 uur.

dinsdag, 8 juni 2021

Expositie Koepelkathedraal - Gelukkig weer thuis


Bijbels zijn er in honderden uitvoeringen en talen, met soms prachtige illustraties. Een bijzondere keuze is te zien op een nieuwe expositie in het Haarlemse KathedraalMuseum, onderdeel van de KoepelKathedraal aan de Leidse Vaart.

maandag, 7 juni 2021

Nederlandse vertaling encycliek Fratelli tutti


In de encycliek Fratelli tutti laat paus Franciscus zich opnieuw inspireren door de heilige Franciscus van Assisi. Deze heilige stelde aan alle broeders en zusters een manier van leven voor die ‘doortrokken was van de smaak van het evangelie’. De door de Nederlandse Bisschoppenconferentie geautoriseerde vertaling van de encycliek is nu beschikbaar in de serie Kerkelijke Documentatie.

zondag, 6 juni 2021

Nieuwe bezetting jongerenpastoraat


Op het Jongerenpastoraat van het Bisdom Haarlem-Amsterdam is vanaf deze maand Jordi Joosten als projectmedewerker begonnen. Per 1 september zal Matthijs Jansen het jongerenpastoraat gaan verlaten en zich alleen nog inzetten voor Kathedraal TV.

zaterdag, 5 juni 2021

Bisdom Maand Journaal - Juni 2021


In het laatste Bisdom Maand Journaal van dit seizoen hebben we natuurlijk aandacht voor de langverwachte versoepelingen. Want wat betekenen die nou eigenlijk voor parochies?

zaterdag, 5 juni 2021

Willibrordseminarie op TV


Het Grootseminarie St. Willibrord in Heiloo komt woensdagavond 9 juni op TV in het RTL4 programma De Bauers: bestemming onbekend.

vrijdag, 4 juni 2021

Nieuwe datum Ad Limina


De Nederlandse bisschoppen hebben van de nuntiatuur een nieuwe datum ontvangen voor hun Ad Limina bezoek, dat in eerste instantie in maart 2021 zou plaatsvinden. Het bezoek aan Rome is in verband met de coronapandemie uitgesteld naar maandag 31 januari tot en met zaterdag 5 februari 2022.

donderdag, 3 juni 2021

KISI Familiemusical - Ruth


Ruth - De Familiemusical gaat na één jaar corona-uitstel in september 2021 in première. Het prachtige Bijbelverhaal dat ook wel de ‘parel van het Oude Testament’ genoemd wordt, zal op 19 september in ’s-Hertogenbosch in première gaan en daarna onder andere op 25 september in Aalsmeerderbrug worden opgevoerd.