zaterdag, 3 juni 2023

Bisdom Maand Journaal - Juni 2023


Met de zomer om de hoek is er de komende maanden weer van alles in ons bisdom te beleven. Zo staan deze weken na Pinksteren in het teken van de Geest, maar ook in het teken van het Allerheiligst Sacrament.

vrijdag, 2 juni 2023

Ineke Meulendijk is nieuwe meldpuntfunctionaris


Op donderdag 1 juni start mw. Ineke Meulendijk-Giese MSc als meldpuntfunctionaris op het Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag voor de Rooms-Katholieke Kerk. In haar vorige baan was mevrouw Meulendijk beleidsadviseur van verschillende gemeentes op het gebied van onder meer onderwijs, jeugd, veiligheid, gezondheid en welzijn.

donderdag, 1 juni 2023

Bijeenkomst - Humanitaire corridors voor vluchtelingen


Tijdens het avondprogramma van de Wake voor Vluchtelingen in de Bethelkapel in Den Haag op vrijdag 16 juni spreekt schrijfster Rosita Steenbeek over haar ervaringen met vluchtelingen die ze eerder leerde kennen in vluchtelingenkampen in Libanon.

woensdag, 24 mei 2023

Vijftigste 40MM groot succes


Afgelopen zaterdag 20 mei werd voor de vijftigste keer in en rondom Venhuizen de sponsorloop 40.000 Meter Mars (40MM) gelopen. Aan deze jubileumeditie namen zo’n 40% meer deelnemers deel dan de afgelopen jaren en de verwachting is dat de opbrengst die van vorig jaar (ruim) zal overtreffen.

woensdag, 24 mei 2023

Pinksterbrief voor caritas en diaconie


De Nederlandse R.-K. bisschoppen hebben een pinksterbrief geschreven aan alle betrokkenen bij activiteiten voor caritas en diaconie in de parochies. Zij willen hen daarmee een hart onder de riem steken bij dit belangrijke werk ‘in het hart van de Kerk’.

dinsdag, 23 mei 2023

Laudato sií week en Seizoen van de Schepping


Van zondag 21 t/m zondag 28 mei wordt de Laudato si’ week gehouden met globale en lokale activiteiten om de achtste verjaardag van de encycliek Laudato si’ te vieren. In het najaar, van 1 september t/m 4 oktober, feestdag van Franciscus van Assisi, wordt bovendien het Seizoen van de Schepping gehouden. Op de infographic wordt aandacht gevraagd voor beide festiviteiten.

dinsdag, 23 mei 2023

Feest van Onze Lieve Vrouw ter Nood


Op de laatste zaterdag van mei wordt het jaarlijkse Feest van Onze Lieve Vrouw ter Nood gevierd in Heiloo. Dit jaar valt het feest samen met Pinksteren, wat de feestdag extra feestelijk maakt. Iedereen is van harte uitgenodigd om zaterdag 27 mei te pelgrimeren naar het heiligdom in Heiloo.

vrijdag, 19 mei 2023

Nederlandse vertaling slotdocument Praag


Van 5 tot en met 11 februari 2023 werd de continentale vergadering voor de synode ‘voor een synodale Kerk’ gehouden in Praag. Aan het einde van deze Assembly is de ontwerptekst voorgelezen van het gezamenlijke slotdocument. Nu is een Nederlandse vertaling beschikbaar.

donderdag, 18 mei 2023

Aanmelden WJD kan tot 31 mei


Vele jongeren hebben zich intussen al aangemeld voor dit grootste jongerenevenement ter wereld, dat van 1 tot en met 6 augustus plaatsvindt in Lissabon. Aanmelden kan t/m 31 mei. Wie graag eerst nog meer informatie krijgt, kan de drie promovideo’s over de WJD bekijken.

woensdag, 17 mei 2023

Verslag Besturenmiddag PCIís


Het was na een somber voorjaar een zeer mooie dag. Dat zal voor sommigen een reden geweest zijn om hun zaterdagmiddag elders door te brengen dan in den Engelenzaal.