Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Nederlandse jongeren naar Vaticaans Youth Forum

Symposium over Exhortatie Christus vivit

gepubliceerd: vrijdag, 14 juni 2019
Mario Matic en Chiara van Voorst
Mario Matic en Chiara van Voorst

Op verzoek van paus Franciscus vindt van woensdag 19 t/m zaterdag 22 juni 2019 in Rome een jongeren­sym­po­sium plaats. Het is een vervolg op de Bis­schop­pen­synode over jongeren, geloof en de onderscheiding van de roeping die in oktober 2018 plaatsvond.

Exhortatie Christus vivit

Op maandag 25 maart heeft paus Franciscus naar aanleiding van deze synode zijn post­syno­dale exhortatie Christus vivit, ondertekend. In dit document bespreekt de Paus belangrijke onderwerpen als heiligheid, de verant­woor­de­lijk­heid van jongeren, misbruik, onder­schei­ding van de roeping en hoe de Kerk kan helpen bij het waarmaken van dromen van jongeren.

Chiara van Voorst en Mario Matic

De paus nodigt nu jongeren uit van over de hele wereld om te discussiëren over dit document en om mee te denken over hoe jongeren Christus centraal kunnen stellen in hun dagelijks leven en hoe de Kerk daarbij kan helpen. Chiara van Voorst en Mario Matic zijn aangewezen als vertegen­woor­digers namens de Nederlandse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie en zij houden de jongeren in Nederland op de hoogte van hun ervaringen.

Chiara en Mario zullen op Facebook informatie over het symposium delen.

Vertaling

De postsynodale exhortatie Christus vivit wordt vertaald in het Nederlands en zal binnenkort worden gepubliceerd in de serie Kerkelijke Documentatie.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose