Bisdom Haarlem-Amsterdam









Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Klim naar het licht

Erepenning voor Wim Eggenkamp

gepubliceerd: vrijdag, 26 april 2019

Donderdag­middag 25 april werd om 17.00 uur de ‘Klim naar het licht’ geopend met een spectaculair uit de koepel abseilende Wim Eggenkamp die meteen daarop - maar niet om die reden - de erepenning in zilver van de gemeente Haarlem kreeg uitgereikt door burge­mees­ter Jos Wienen.

Erepenning voor Wim Eggenkamp

De heer Wim Eggenkamp heeft een lange carrière achter zich van inzet voor bijzondere monumenten. Burge­mees­ter Jos Wienen memoreerde voorafgaand aan de uitreiking van de erepenning de vele verdiensten van deze voorzitter van de Stichting Kathedrale basiliek. Al twintig jaar zet Eggenkamp zich in voor de kathedrale kerk en speelde een centrale rol in de restauratie van dit monumentale kerk­ge­bouw. Maar ook voor de ‘oude Bavo’ heeft hij in het verleden veel gedaan, evenals bij­voor­beeld voor de Pieters­kerk in Leiden (en nog veel meer). Niet voor niets kreeg Eggenkamp hiervoor al erepenningen van de stad Amsterdam en van Leiden.

De opening was tevoren begonnen met de Paassequentie, fraai vanuit de koepel gezongen door leden van het kathedrale koor.

Klim naar het licht

Na het officiële gedeelte in de kerk, volgde de opening van de ‘Klim’ in de torens, waarbij een pauselijke en een Haarlemse vlag werden gehesen door de burge­mees­ter en Mgr. Hendriks. Tussen de beide torens van de kathedraal ligt nu een - stevige - voetbrug, waar goed en veilig veertig personen tegelijk op kunnen staan. Vrijwilligers houden alles in de gaten, zodat de brug nooit overbelast raakt. Het uitzicht over Haarlem van deze hoogte is de moeite waard! Voor meer informatie en tickets is er een speciale website:

(tekst en foto’s: Arsacal.nl)




Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose