Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Maria

Toptentoonstelling in het Catharijneconvent

gepubliceerd: vrijdag, 5 mei 2017

Maria, het meisje uit Nazareth en de moeder van Jezus, is een fascinerende vrouw. Zowel binnen als buiten het christendom bekend en vereerd. Door de eeuwen heen is de Moeder Gods geschilderd op prachtige schilderijen en gebeeldhouwd door de beroemdste beeldhouwers.

Tot en met 20 augustus straalt Maria in Museum Catharijne­convent in Utrecht. Voor het eerst in Nederland wordt er zo’n grote tentoon­stelling aan Maria gewijd waarbij haar complete levensverhaal aan bod komt, van oermoeder tot hemelse koningin.

Met korting deze tentoon­stelling bezoeken

Op vertoon van de achter­pagina van het paasnummer van SamenKerk (verkrijgbaar in uw parochiekerk) krijgt u korting op het bezoek aan de grote Maria­tentoon­stelling in Museum Catharijneconvent. U hoeft de extra toeslag van € 3,00 niet te betalen (wel de normale entreeprijs ad € 12,50 of € 11,00 (bij 65+); met een museumjaarkaart is de toegang helemaal gratis).

Kom naar de Ontmoetingsdag op dinsdag 30 mei

Het Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert i.s.m. Museum Catharijneconvent vanwege de bijzondere tentoon­stelling ‘Maria’ een speciale ontmoetingsdag op dinsdag­middag 30 mei. Mevrouw Désirée Krikhaar, de samensteller/gastconservator van deze bijzondere tentoon­stelling, geeft die dag om 14.00 uur een lezing over de tentoon­stelling. Deze lezing is gratis bij te wonen op vertoon van een geldig entreekaartje voor de tentoon­stelling.

Informatie en aanmelden

Aanmelden kan per telefoon of e-mail.

telefoon: (030) 231 38 35 (tijdens kantooruren)
e-mail: info@catharijneconvent.nl

vermeld daarbij:
  1. “Bijeenkomst bisdom Haarlem-Amsterdam 30 mei”
  2. uw voor- en achternaam
  3. het aantal personen
website: www.catharijneconvent.nlBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose