Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Fotoboek brengt priesterwijding dichtbij

Steef Pardoen publiceert fraai kijk- en leesboek

gepubliceerd: vrijdag, 5 mei 2017

Fotograaf Steef Pardoen fotografeerde jarenlang voor het bisdom Haarlem – Amsterdam. Zijn reportages liepen uiteen van bisschops­wijdingen, recepties, processies tot natuurlijk priester- en diaken­wijdingen. Omdat hij merkte dat veel mensen niet precies weten wat er allemaal gebeurt tijdens een wijding, stelde hij een fotoboek samen, dat stap voor stap een priester­wijding in beeld brengt. Samen met de teksten van diaken Philip Weijers vormt het een fraai geheel.

Wie wel eens bij een priester­wijding aanwezig is geweest, heeft het wellicht aan den lijve ervaren: het is niet altijd precies duidelijk wat er gebeurt op het altaar tijdens de wijding of wat precies de betekenis is van bepaalde handelingen. Fotograaf Steef Pardoen stelde daarom een fraai fotoboek samen, waarin van stap tot stap in beeld wordt gebracht wat er precies gebeurt tijdens een priester­wijding. Permanent diaken Philip Weijers voorzag de foto’s van een toelichting en van de liturgische teksten die bij het betreffende deel van de wijding horen.

Het is een prachtig vormgegeven boek geworden met schitterende foto’s en mooie, sobere teksten. De moeite waard dus om af en toe eens te pakken, in te lezen en te kijken, handig als voor­bereiding als u een priester­wijding gaat bijwonen en natuurlijk ook de moeite waard voor iedereen die is geïnteresseerd in de diepe betekenis van onze rijke traditie.

Voorinschrijving

Belang­stellenden kunnen per e-mail hun interesse doorgeven.

prijs: € 34,50 excl. porto­kosten (als er genoeg belang­stelling voor is)
bestellen: info@steefpardoen.nl
website: www.steefpardoen.nl
uitvoering: Paperback, Flexibele, hoogglanzend gelamineerde omslag
grootte: Standaard liggend, 25x20 cm
omvang: 58 pagina’sBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose