Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Parochie Purmerend 600 jaar en nog vitaal

gepubliceerd: maandag, 1 mei 2017

Het was zondag groot feest in de H. Nicolaas en Catharina­parochie te Purmerend. In het jaar 1417 werd voor het eerst een pastoor benoemd waardoor we dit jaar het 600-jarig bestaan mogen vieren! Tijdens de feestelijke Eucharistie­viering in een overvolle Nicolaas­kerk las Mgr. Dr. J.M. Punt een felicitatieboodschap voor namens paus Franciscus.

De parochie mag zich verheugen over een vitale geloofs­gemeen­schap met vele vrijwilligers onder leiding van pastoor Marcelo Rocha, kapelaan Mariusz Momot en diaken Jack Noë.

De parochie die is ontstaan na fusie tussen de Paulus­parochie en de Nicolaas­parochie per 1 januari 2013 zag aanvankelijk een teruggang van het kerkbezoek maar kon door zichtbare aanwezigheid in de samenleving flinke groeicijfers laten zien. In 2014 werd de parochie mede daardoor uitgeroepen tot ‘Nederlandse Parochie van het Jaar’.

(bron: Noord-Hollands Dagblad)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose