Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Nieuwe nuntius in Den Haag

gepubliceerd: donderdag, 15 december 2011
foto: EVP
Mgr. Dupuy nieuwe nuntius in Nederland
Mgr. André Dupuy

De H. Stoel heeft van­middag bekendgemaakt dat paus Benedictus XVI tot apos­to­lisch nuntius in Nederland heeft benoemd mgr. André Dupuy, titulair aarts­bis­schop van Selsea, tot op heden Apos­to­lisch Nuntius bij de Europese Unie en Prinsdom Monaco. Hij volgt mgr. François Bacqué op, die met emeritaat gaat.

André Dupuy (71) studeerde in Bordeaux en vervolgens aan het groot­semi­narie van Dax en aan de Pauselijke Gregoriana in Rome, waar hij promoveerde tot doctor in de kerkgeschiedenis.  

Hij werd op 8 juli 1972 priester gewijd en trad in diplomatieke dienst van de H. Stoel. Hij werkte in Venezuela, Tanzania, Nederland, Libanon, Iran, Ierland en tenslotte bij de Verenigde Naties in New York, toen paus Johannes Paulus II hem in 1993 benoemde tot nuntius in Ghana, Togo en Benin. In 2000 volgde zijn benoeming in Venezuela en in 2005 in Brussel.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose