Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Pastoor van Obdam wordt aalmoezenier

gepubliceerd: dinsdag, 6 december 2011

De bisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. dr. J.Punt, tevens legerbisschop, heeft ingestemd met het verzoek van pastoor Paul Vlaar van de Sint-Victor­parochie in Obdam om over te mogen stappen naar de krijgsmacht.

Vlaar was, na ruim acht jaar werkzaam te zijn geweest in de parochie van Obdam en in de regio De Kaag, naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Vorig jaar werd hij even wereldnieuws, toen een AP-filmpje over zijn zogeheten Oranjemis via Youtube overal discussies uitlokte. Een en ander was aanleiding om pastor Vlaar voor de duur van twee maanden te suspenderen en hem een gedwongen bezinningsperiode te gunnen.

De pastoor heeft te kennen gegeven een functie bij de vloot te ambiëren. Voordat hij kan worden aangesteld, zal hij eerst nog enkele keuringen moeten ondergaan.

Het parochie­bestuur reageert bij monde van vice-voorzitter Bijman op “dit ingrijpende bericht” “met pijn in het hart”. Pastoor Paul legde “ziel en zaligheid” in zijn werk, aldus het bestuur.

Als de aan­stel­ling een feit wordt, dan zal de pastor naar het mogelijke assistentie blijven verlenen in parochie en regio, aldus het bestuur.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose