Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Benoeming mgr. dr. J.W.M. Liesen tot bisschop van Breda

gepubliceerd: zaterdag, 26 november 2011

Vandaag heeft de Heilige Stoel de benoeming door paus Benedictus XVI bekendgemaakt van mgr. dr. Johannes W.M. Liesen tot bisschop van Breda. Mgr. Liesen volgt mgr. Van den Hende op, die eerder dit jaar werd benoemd tot bisschop van Rotterdam.

Mgr. Liesen (foto: Wim Koopman)Mgr. Liesen is in 1984 priester gewijd, gepromoveerd tot doctor in de Bijbel­weten­schappen aan het Biblicum in Rome en sinds september 2010 hulp­bis­schop van het bisdom van ’s-Her­to­gen­bosch.

De Nederlandse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie is verheugd met de benoeming van mgr. Liesen. De Nederlandse bis­schop­pen feliciteren hem van harte met deze benoeming. De voorzitter van de conferentie, mgr. dr. W.J. Eijk, kijkt uit naar een verdere voortzetting van de huidige goede samen­wer­king. “Mgr. Liesen is sinds een jaar lid van de conferentie. Wij hebben hem in dit jaar leren kennen als een toegewijde en sympathieke collega die met veel betrokkenheid zijn taken vervuld. Hij levert een belangrijke bijdrage op ondermeer het gebied van de beleidssector Liturgie, waarvan hij sinds kort bisschop-referent is. Wij zijn ervan overtuigd dat mgr. Liesen zijn dienstwerk voor de Heer en zijn Kerk op een vruchtbare wijze zal voortzetten in het bisdom van Breda”.

Mgr. Liesen zal de zetel van Breda in bezit nemen op 28 januari 2012

Voor meer informatie: Bisdombreda.nl

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose