Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Zes diakens voor Haarlem-Amsterdam

gepubliceerd: donderdag, 10 november 2011

De Bisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. dr. Jozef M. Punt, zal op zaterdag 12 november zes mannen tot diaken wijden: vier permanent diakens en twee mannen die zich uiteindelijk voor­be­rei­den op de priester­wijding, volgend jaar. De diaken­wijding vindt dit jaar plaats in Hilversum, in de St. Vitus­kerk aan de Emmastraat. Dit laatste in verband met de restauratie van de kathedraal in Haarlem. De viering begint om 10.30 uur. Na afloop is er gelegenheid de nieuwe diakens te feliciteren in de kerk.

Twee transeünt diakens

Het afleggen van de geloofsbelijdenis en eed van trouw
Het afleggen van de geloofsbelijdenis en eed van trouw als laatste voor­be­rei­ding op de diaken­wijding.

Peter C. Piets uit Oostzaan is werkzaam in zijn pastorale jaar in de parochies van Edam en Volendam; Jim Schilder uit Amsterdam doet pastorale ervaring op in de binnenstads­parochie St. Nicolaas in Amsterdam.

Vier permanent diakens

Henk Bak uit Monnikendam is reeds werkzaam als coördinator in Monnickendam en zal daar ook als diaken worden aangesteld. Marcel de Haas uit Amsterdam zal in Amsterdam Oost werkzaam zijn en Henk Schrader uit Schagen versterkt de pastorale zorg in de parochie van Den Helder. Erik Sengers uit Amsterdam is werkzaam als staf­func­tio­naris diaconie van het bisdom Haarlem-Amsterdam en als docent sociologie aan de Uni­ver­si­teit van Amsterdam.

Veertig permanent diakens

Het aantal permanente diakens dat zich via het St. Bo­ni­fa­tius­insti­tuut/De Tiltenberg heeft voorbereid op het permanente diaconaat komt daarmee op veertig, waarvan er achttien echter alleen een aanvullende vorming hebben ontvangen na een eerdere theologiestudie.

Onder de wijdelingen zijn drie mannen die op latere leeftijd katholiek zijn geworden: de beide priesterkandidaten en één van de permanente diakens. De bekendste van hen is Jim Schilder, voormalig eindredacteur van HP/De Tijd.

De zes kandidaten zijn tot zaterdag in retraite, dat is een geestelijke voor­be­rei­ding.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose