Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Kardinaal Simonis eregast bij jubileum Koorschool

gepubliceerd: donderdag, 6 oktober 2011

Het Muziek­insti­tuut van de Kathedraal Sint Bavo vierde afgelopen zondag op het Bavofeest  haar 65-jarig bestaan. De daaraan verbonden Koor­school bestaat 60 jaar.

Hoogmis

In een overvolle Kathedraal werd dit jubileum gestart met een Pontificale Hoogmis waarin de eigen bisschop Mgr. J. Punt voorging. Speciale con­cele­brant was Kardinaal Simonis die een groot fan is van het Kathedrale Koor en eerder het hen een reis naar Rome maakte.

Onder de schitterende klanken van Viërnes Messe Solenelle werd de liturgie van Bavo gevierd. Speciaal daarbij klonk de voor het jubileum gecomponeerde ‘Bavonem Meritis’ van titulair organist Ton van Eck. En ontroerend was de prachtige solo van jongenssopraan Martijn Nijkamp die het ‘Domine Deus’ uit het Gloria van Vivaldi zong.

Jubileum-CD

Jubileum-CD KrönungsmesseAan het einde van de viering werd de jubileum-CD o.a. overhandigd aan de Haarlemse burge­mees­ter Schneiders en de Kardinaal. De laatste nam op zijn bekende wijze het woord om vooral de ouders van de koor­school kinderen te danken voor hun grote inzet.

Op de CD staat de Krönungsmesse van Mozart, het feestelijke Magnificat van Durante en het bekende ‘Hear my Prayer’ van Mendelsohnn.

Onder het genot van koffie en broodjes werden oude herinneringen opgehaald en konden oud-leerlingen de Koor­school aan de Westergracht nog eens bekijken. De huidige leerlingen werden getrakteerd op het beklimmen van de grote torens van de Kathedraal.

De middag werd ingeluid door een heel bijzonder concert, waaraan bevriende koren van het Kathedrale koor hun mede­wer­king verleende, zoals de Barbers & Bishops, Haarlem Voices en Vocaal Ensemble SIX. Veel oud-leden zitten op deze koren en nu bleek opnieuw hoeveel muzikale kwaliteit er deze middag in de kathedraal aanwezig was, die overigens weer tot de achterste bank bezet was.

Onderscheiding

Aan het einde van het concert werd het ‘Ereteken van Sint Bavo’ toegekend aan de directeur van het Muziek­insti­tuut Hans Hartog en dirigent Fons Ziekman voor hun grote betrokkenheid en verant­woor­de­lijk­heid. De onderscheiding werd uitgereikt door de Proost van het Kathedraal Kapittel Mgr. J. Stam. Een staande ovatie en een spontaan ‘lang zullen ze leven’ onderstreepte de dankbare gevoelens van alle aanwezigen.

De dag eindigde in de zonovergoten tuin van de Kathedraal met een gezellige borrel waar veel oud-leden elkaar wisten te vinden en heel wat ‘sterke’ verhalen de ronde deden over hun tijd op het koor.

De CD, die absoluut een aanrader is als kado voor de komende feestdagen, is te bestellen via cd@koor­schoolhaarlem.nl en kost €20,-- inclusief verzend­kos­ten.

Hieronder vindt u een impressie van de dag. Foto’s Isabel Nabuurs
Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 7 december 2016Liturgisch jaar 2016-2017
vrijdag, 21 oktober 2016Bavocantorij verovert Portugal
woensdag, 5 oktober 2016Zingen bij de bron
maandag, 28 maart 2016Open Dag Koorschool St. Bavo
woensdag, 9 maart 2016Passieconcert Bavokathedraal
woensdag, 20 januari 2016Bijzonder concert Bavocantorij in Amsterdam
woensdag, 3 juni 2015Bundel gepresenteerd - Kom en zing! Video
donderdag, 16 april 2015Benefietconcert voor de reis naar Rome
woensdag, 29 oktober 2014Allerheiligen en Allerzielen in de Kathedraal van Haarlem
maandag, 20 oktober 2014Oud Titularis Bernard Bartelink overleden
woensdag, 3 september 2014Nieuwe diocesane organisatie voor kerkmuziek
woensdag, 25 juni 2014Afscheid en installatie bij het Kathedrale Koor in Haarlem
woensdag, 18 juni 2014Nieuwsbrief juni Doorgeven
maandag, 2 juni 2014Koorschool maakt indruk in het Limburgse land
woensdag, 12 februari 2014Senioren Solisten Opleiding zingen bijzondere hoogmis
maandag, 16 december 2013Doorgeven Nieuwsbrief 6
zondag, 29 september 2013Fons Ziekman benoemd tot Ridder in de Orde van Sint Sylvester
woensdag, 25 september 2013Bisschop benoemt vrouw op bijzondere positie
vrijdag, 28 juni 2013Koorseizoen ten einde
maandag, 11 maart 2013Choral Evensong op weg naar PasenBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose