Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Hoogste punt restauratie Sint Bavo Haarlem gevierd

gepubliceerd: dinsdag, 20 september 2011

De restauratie van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem (Nieuwe Bavo) heeft op vrijdag 16 september 2011 zijn hoogste punt bereikt. Ter gelegenheid van dit moment hebben de bisschop van Haarlem, mgr. dr. J.M. Punt en de gedeputeerde voor cultuur van de provincie Noord-Holland, mevrouw Elvira Sweet, die middag het laatste bladgoud aangebracht op het kruis van de koepel. Dit gebeurde op een hoogte van 65 meter.

Voor de restauratie wist men niet dat delen van de koepel; de kroon en het kruis erbovenop, met bladgoud waren bedekt. Tijdens de restauratie zijn er sporen van teruggevonden. Door de tand des tijd is dit bladgoud verloren gegaan. Nu het goud terug is gebracht, zal de koepel weer de blikvanger zijn.

De restauratie van het eerste deel:  de koepel en de transepten, wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, VSB-fonds, Skan-fonds, Sint-Josephstichting, stichting Zabawas, Jacobs Godshuis, stichting hofjes Codde en van Beresteijn, stichting Dioraphte,de katholieke stichting tot  Bevordering van Welzijnswerk en vrijwilligers van de Bavo.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose