Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Plaatsen cursus ‘Op reis in het land van Geloven’ bekend

gepubliceerd: woensdag, 13 juli 2011

Cursus Land van GelovenDe cursus Op reis in het Land van Geloven (ontstaan uit de pastorale scholen van de dekenaten) gaat in het seizoen 2011-2012 op vijf plaatsen in het bisdom Haarlem- Amsterdam van start: Schagen, Geestmerambacht (helaas al volgeboekt voor dit jaar), Hoorn, Zaandam en Almere. In Amsterdam / Amstelveen zijn wel plannen maar nog geen concrete gegevens bekend. In andere delen van het land zijn plannen om groepen te starten.

Via elsenaar@kadans.nl kunt u de meest actuele informatie m.b.t. de cursus­plaatsen opvragen.

Bovendien is er naast het cursusboek ook de Handleiding voor begeleiders verschenen, zal eind augustus een bijbehorende DVD met panorama filmpjes be­schik­baar komen en zijn er voor het najaar twee begeleiders­bij­een­komsten gepland.

De cursus

De cursus is opgezet als een reisgids voor mensen die op weg willen gaan om hun relatie met het geloofsverhaal – misschien opnieuw – te ontdekken. De opzet is uit­no­di­gend en onderzoekend. Het bijbehorende cursusboek bevat zeven bestemmingen die tijdens de reis worden bezocht, waaronder De vallei van de verhalen en De berg van de gods­ont­moe­ting, Het huis van de herinnering, Het dal van diepe duisternis en De opgraving van de grondwoorden. De cursus beslaat rond de 30 bijeenkomsten; verspreid over één of twee jaar.

Handleiding bij ‘Op reis’ is verschenen

Naast het cursusboek is inmiddels ook een Handleiding voor begeleiders verschenen. Met deze Handleiding worden begeleiders geholpen om goed voorbereid aan de cursus te beginnen. In de handleiding is beschreven hoe men het opzetten van een cursus­groep kunt aanpakken, en worden stapsgewijs alle opdrachten doorgelopen.

DVD met panorama-filmpjes

De bij deze Handleiding behorende dvd met panorama filmpjes en bij de bestemmingen genoemde beeldfragmenten is op dit moment in productie, en zal u eind augustus verschijnen. Op 5 juli jl. zijn hiervoor de laatste opnames gemaakt in de Bijbelse beeldentuin in Hoofddorp. Deze opnames zijn bestemd voor het panorama filmpje bij de bestemming De vallei van de verhalen en De berg van de gods­ont­moe­ting.

Begeleiders­bij­een­komsten

Het starten met een cursus­groep Op reis in het land van Geloven is een avontuur. De eerste keer vraagt het een behoorlijke tijdsinvestering. Daarom worden er dit najaar twee begeleiders­bij­een­komsten georga­ni­seerd. U kunt zich hiervoor aanmelden per mail via elsenaar@kadans.nl of telefonisch 06 - 23 09 15 15. Kosten van deelname zijn € 95 (inclusief lunch). De data zijn:

  • Zaterdag 1 oktober: Emmaus Priorij, Maarssen
  • Zaterdag 29 oktober: Bijbelse beeldentuin, Hoofddorp.

Voor meer informatie: www.landvangeloven.nl

Onder­steuning van verschillende partijen

De cursusmaterialen (boek, Handleiding, filmpjes en website) en de onder­steuning door Marcel Elsenaar zijn mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Skanfonds, de J.C. Ruigrok Stichting, P.I.N. en het bisdom Haarlem-Amsterdam. Wat betreft de landelijke onder­steuning is er een samen­wer­king van het bisdom Haarlem-Amsterdam met het Officium Catecheticum (landelijke adviesorgaan van de Nederlandse bis­schop­pen­con­fe­ren­tie m.b.t. de catechese).

Afdeling Catechese

Bij het bisdom Haarlem-Amsterdam valt dit project onder de afdeling Catechese. Bij staf­func­tio­naris Mirjam Spruit - mspruit@bisdomhaarlem-amsterdam.nl kunt u tevens terecht voor informatie over andere mogelijkheden voor geloofsverdieping.
Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 1 september 2017Impulsdag voor Parochievernieuwing
zaterdag, 20 december 2014Mirjam Spruit 12˝ jaar bij het bisdom
woensdag, 10 december 2014Impulsdag Geloofsopbouw op zaterdag 17 januari 2015
donderdag, 14 augustus 2014Seksualiteit als opGAVE
dinsdag, 29 juli 2014Cursus Op reis in het land van Geloven
dinsdag, 15 juli 2014Folder vormingsaanbod 2014-2015
dinsdag, 1 april 2014Exhortatie Evangelii Gaudium verkrijgbaar
woensdag, 26 maart 2014Programma ontmoetingsdag nieuwe katholieken bekend
woensdag, 29 januari 2014(Foto)verslag Impulsdag Geloofsopbouw
woensdag, 8 januari 2014Het geloof doorgeven aan een volgende generatie!
dinsdag, 5 november 2013Impulsdag Geloofsopbouw op zaterdag 18 januari 2014
donderdag, 10 oktober 2013Toerustingsochtend voor Vormselbegeleiders
donderdag, 22 augustus 2013Workshops op Impulsdag over de Catechismus bekend
woensdag, 17 juli 2013Vormingsaanbod Bisdom en Tiltenberg
donderdag, 23 mei 2013Impulsdag Catechismus Katholieke Kerk (CKK)
donderdag, 28 maart 2013Opnieuw ontmoetingsdag voor nieuwe katholieken
dinsdag, 19 maart 2013Programma Toerustingsdag vormsel begeleiders bekend
woensdag, 23 januari 2013Verslag Impulsdag Geloofsopbouw
woensdag, 9 januari 2013Boeiende sprekers op Impulsdag Geloofsopbouw – 19 januari 2013
woensdag, 21 november 2012Vijftig mensen namen deel aan toerusting Eerste CommunieBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose