Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Informatiemap Diaconaal Weekend 12/13 november

gepubliceerd: donderdag, 7 juli 2011

Kwetsbare mensen staan centraal in het Diocesaan Diaconaal Weekend dat dit jaar plaatsvindt op 12 en 13 november. Kwetsbaarheid die zich laat zien in afhankelijkheid van bijstand, schuldhulp, de immigratiedienst. Maar ook bij­voor­beeld in eenzaamheid. Het doel van het Diaconaal Weekend is om aandacht te vragen voor de diaconale opdracht van de parochies.

Informatiemap Diaconaal Weekend 12/13 novemberHet thema is in het hele bisdom hetzelfde. De parochies en regio’s bepalen zelf welke mensen in hun omgeving in het licht gezet worden. Om uw parochie en regio hierbij te onder­steunen heeft de Diocesane Dienst Caritas een Informatiemap ontwikkeld met allerlei suggesties. Zowel inhoudelijk als voor de organisatie en de liturgie.

Klik hier voor de Informatiemap (PDF)

In de informatiemap zijn, ter inspiratie, vijf herkenbare en actuele noden in onze samenleving opgenomen met informatie en mogelijkheden voor de parochie. Zo worden schulden, leven van de bijstand, leven zonder documenten en eenzaamheid belicht. Ook de wereldwijde zorg is opgenomen door aandacht voor de Millenniumdoelen. Wij zijn verheugd over de samen­wer­king met collega Ko Schuurmans. Hij geeft het belang aan van de eenheid tussen diaconie en liturgie en verzorgt de liturgische bijdrage.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose