Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Mgr. Eijk voorzitter bisschoppenconferentie

gepubliceerd: woensdag, 22 juni 2011

BisschoppenconferentieDe Nederlandse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie, vandaag te Zeist in vergadering bijeen, heeft Mgr. dr. W.J. Eijk, aarts­bis­schop van Utrecht, tot nieuwe voorzitter gekozen.

Mgr. Eijk was vanaf 8 januari 2008 lid van de Permanente Raad (vergelijkbaar met een dagelijks bestuur). De door diens verkiezing ontstane vacature in de Permanente Raad wordt opgevuld door Mgr. dr. J.M. Punt, bisschop van Haarlem – Amsterdam.

Mgr. F.J.M. Wiertz, bisschop van Roermond, is sinds 8 januari 2008 de vicevoorzitter van de Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie en de Permanente Raad. Die functie blijft hij vervullen.

De nieuwe voorzitter van Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie, Mgr. Eijk, en het nieuwe lid van de Permanente Raad, Mgr. Punt, treden aan op 2 juli, na de installatie van Mgr. dr. J.H.J. van den Hende tot bisschop van Rotterdam. Op dat moment begint het emeritaat van de bisschop van Rotterdam, tevens huidig voorzitter van de Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie, Mgr. drs. A.H. van Luyn sdb.

21 juni 2011 – Secretariaat rkk – Afdeling Pers & Com­mu­ni­ca­tie – pk

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose