Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Mgr. Joseph Rayappu van het bisdom Mannar (Sri Lanka) op bezoek

gepubliceerd: maandag, 16 mei 2011

Mgr. Joseph Rayappu is de bisschop van het bisdom Mannar in Sri Lanka, een eiland ter grootte van Ierland ten zuiden van India. Hij is enkele weken op reis door Europa en doet ook Nederland aan. De zaak van de Tamils gaat hem bijzonder ter harte.

Mgr. Joseph Rayappu van het bisdom Mannar (Sri Lanka) op bezoekTijdens zijn bezoek sprak hij over de gevolgen van gewelddadige confrontatie tussen de regering en de Tamilstrijders. De onderdrukking van het Tamilverzet is gepaard gegaan met veel geweld en misdrijven tegen de menselijkheid. Bisschop Joseph is in zijn land gekend om zijn consequente betoog dat verzoening alleen gebaseerd kan zijn op recht­vaar­dig­heid en waarheid. In januari van dit jaar heeft hij een eigen rapport gepubliceerd waarin hij de nationale commissie voor het ‘trekken van lessen en verzoening” informatie gegeven heeft over de misdaden die de Tamilbevolking heeft ondergaan.

Door het geweld is de leefomgeving van zijn mensen ernstig beschadigd geraakt, er zijn veel gewonden gevallen, vaak met blijvend letsel. De bisschop heeft in zijn eigen huis een weeshuis ingericht om kinderen op te vangen die door het geweld beide ouders verloren hebben en geen familie meer hebben om op terug te vallen.

In zijn bisdom is het grootste Mariale bedevaartsoord gelegen, de Shrine of Our Lady of Madhu waar jaarlijks honderduizenden gelovigen sa­men­ko­men op de feestdag van Maria ten Hemelopneming. Bij dit bedevaartsoord heeft hij een retraitehuis gesticht dat onder meer tot doel heeft om verzoening te bewerken tussen de verschillende bevolkings­groepen. Naast katholieken wordt dit bedevaartsoord ook bezocht door Boeddisten, Hindoes en Moslims.

Via de nationale Caritas­orga­ni­sa­tie wordt opbouwhulp verstrekt, onder meer door Cordaid. Mgr. Punt heeft uit het missiefonds van het bisdom een bijdrage toegezegd voor de kosten verbonden aan de opvang van de weeskinderen.
Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 20 mei 2016Speciale campagne voor hulp aan vluchtelingen
zondag, 20 maart 2016Syrië door de ogen van hulpverleners
donderdag, 6 maart 2014Mgr. Punt: “Laten we licht en solidariteit doorgeven”
woensdag, 26 februari 2014Hulp aan de Filippijnen
dinsdag, 18 februari 2014Dag van de Caritas
maandag, 2 december 2013Paus Franciscus bidt voor Adventsactie
vrijdag, 16 augustus 2013Jaarlijkse Startdag Vastenaktie
donderdag, 18 oktober 2012Missie voor een levendige parochie
vrijdag, 5 oktober 2012Impulsdag missie in Heiloo
maandag, 7 mei 2012Bisschop Ontvangt Curatorium Week Nederlandse Missionarissen
woensdag, 22 februari 2012Bisschop geeft startsein vastenestafette
vrijdag, 4 november 2011Zusters Vogelenzang houden wintermarkt
woensdag, 21 september 2011Collectes Honger in de Hoorn van Afrika
maandag, 15 augustus 2011Verslagboek Dag van de Caritas is uit!
maandag, 15 augustus 2011Honger in de Hoorn van Afrika
dinsdag, 2 augustus 2011“Doneer voor slachtoffers van hongersnood!”
zaterdag, 4 juni 2011Evangelisatie-samenwerking met Hondurees aartsbisdom
maandag, 30 mei 2011Kleine projecten maken groot verschil!
maandag, 16 mei 2011Mgr. Nico Adi Seputra, aartsbisschop van Merauke op bezoek
vrijdag, 29 april 2011Swingende jongerenviering in Afrikaanse sfeerBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose