Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Perscommuniqué

Bij de benoeming van mgr. dr. J.H.J. van den Hende tot bisschop van Rotterdam

gepubliceerd: dinsdag, 10 mei 2011

Mgr. Van den Hende benoemd tot bischop van Bisdom RotterdamUtrecht – 10 mei 2011 – Vandaag heeft de Heilige Stoel de benoeming door paus Benedictus XVI bekend gemaakt van mgr. dr. Johannes H.J. van den Hende tot bisschop van Rotterdam. Mgr. Van den Hende is in 1991 priester gewijd voor het bisdom Groningen, gepromoveerd in het kerkelijk recht en sinds 2006 verbonden met het bisdom van Breda, eerst als bisschop-coadjutor en sinds 2007 als bisschop van Breda.

De Nederlandse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie reageert op de benoeming met de volgende verklaring:

De Nederlandse bis­schop­pen zijn dankbaar en verheugd met de benoeming van mgr. Van den Hende tot bisschop van het bisdom Rotterdam. De bis­schop­pen feliciteren hun collega, die thans bisschop is van Breda, met deze benoeming en kijken uit naar een voortzetting van de huidige goede samen­wer­king.

Wij kennen mgr. Van den Hende als een bescheiden en sympathieke man die met zeer veel toe­wijding, loyaliteit en betrokkenheid werkzaam is in zijn bisdom Breda. Wij zijn ervan overtuigd dat hij zijn dienstwerk voor de Heer en Zijn Kerk op een vruchtbare wijze zal voortzetten in het bisdom Rotterdam. Wij feliciteren het bisdom Rotterdam dan ook van harte met deze benoeming.

Wij feliciteren tevens monseigneur Van Luyn met de benoeming van mgr. Van den Hende.

De Nederlandse bis­schop­pen realiseren zich dat de gelovigen in het bisdom Breda  na vijf jaar alweer afscheid moeten nemen van mgr. van den Hende.

Afscheid monseigneur Van Luyn

Mgr. drs. A.H. van Luyn s.d.b. bereikte op 10 augustus 2010 de leeftijd van 75 jaar en diende conform het kerkelijk recht op dat moment zijn ontslag in als bisschop van Rotterdam bij de paus. Het Vaticaan honoreerde het ontslag in januari van dit jaar waarna mgr. Van Luyn het bisdom verder bestuurde als apos­to­lisch admini­strator.

Het bisdom Rotterdam neemt op 18 juni afscheid van mgr. Van Luyn. De installatie van mgr. Van den Hende vindt plaats op 2 juli. Mgr. Van den Hende blijft, totdat zijn opvolging in Breda is geregeld, verbonden met het bisdom Breda.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose