Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Vernieuwd magazine Nieuw Leven

Volledig herbewerkte versie van succesvol magazine ‘Opnieuw geboren’

gepubliceerd: woensdag, 4 mei 2011

De afgelopen jaren heeft het Officium Catecheticum, in samen­wer­king met de Nederlandse en Vlaamse bisdommen, verschillende magazines over levensvragen uitgebracht. Er is nu een herbe­wer­king verschenen van het magazine over het begin van het leven onder de titel Nieuw Leven.

De doel­groep van dit magazine is dan ook verbreed: niet alleen ouders die hun kind willen laten dopen, maar een ieder die een kinderwens heeft of recent een kind heeft gekregen. De magazines hebben daarnaast ook tot doel de (pre-)catechese in de parochies onder­steunen.

Weinig menselijke ervaringen zijn zo overweldigend als het krijgen van een kind. Een geboorte fascineert en overstijgt je volkomen. Het is alsof de wereld telkens herbegint. Nieuw leven brengt je in contact met het ongrijpbare van het leven. Waar komt dat leven vandaan? Is er iets of Iemand die dit leven draagt en behoedt? Heeft God hier iets mee te maken? En waarom laten gelovigen hun kinderen dopen?

Ontdekkingstocht

Magazine Nieuw LevenDit magazine neemt je in een boeiende mix van interviews en artikels mee op een verrassende ontdekkingstocht naar de betekenis van nieuw leven: hoe is het mogelijk dat nieuw leven ontstond in het grote heelal? Zijn wij schepping of toeval? Hoe ervaren ouders een geboorte? Hoe beleeft een vroedvrouw een geboorte? Waarom willen mensen eigenlijk kinderen? Wat beleeft een kind tijdens zijn eerste levensjaar? Welke rituelen ontwikkelen de grote godsdiensten rond de geboorte van een kind? Hoe zorg je voor een gezonde opvoeding, ook op religieus vlak? Waarom zou je je kindje laten dopen?

Met o.m. getuigenissen van rapper Lange Frans, actrice Maaike Cafmeijer, wielrenster Leontien van Moorsel, zanger Luc de Vos, zangeres Barbara Dex, bis­schop­pen Patrick Hoogmartens en Everard de Jong en een interview met bisschop Jozef de Kesel.

Nieuw Leven is een uitstekende aanzet voor doopcatechese en een ideaal geschenk voor ouders die een kindje kregen. Kijk hier voor tips voor pastoraal verant­woor­de­lijken in de parochies om met dit magazine aan de slag te gaan.

Nieuw leven kost € 4 en slechts € 3 vanaf 30 exemplaren.
Te bestellen bij het SRKK bestel@rkk.nl of via www.halewijn.info of www.carolushuis.nl

Meer informatie: Magazines over levensvragen

Of mensen nu gelovig zijn of niet, op sommige momenten in het leven stellen mensen haast spontaan de vraag naar zin en betekenis. Met de magazines rondom levensvragen wil het Officium Catecheticum, in samen­wer­king met de Nederlandse en Vlaamse bisdommen, daarop inspelen en vooral mensen aanspreken die niet of nauwelijks in contact komen met de christelijke bood­schap. De lezer wordt naar aanleiding van een ingrijpende levensgebeurtenis op een frisse en informatieve manier uitgenodigd om van het christelijk geloof te proeven. Een kleurrijke en uit­no­di­gende vormgeving, toegankelijke en korte bijdragen, FAQ’s en interviews met bekende Nederlanders en Vlamingen onder­steunen die dynamiek. Omdat de magazines bedoeld zijn voor ruime verspreiding, is de prijs bewust laag gehouden.

Maar ook intern te gebruiken...

Binnen onze kerk­ge­meen­schap is er nood aan meer kennis van de kern van ons geloof. Daarom kunnen de magazines ook veel gelovigen helpen om de christelijke visie op hun eigen levensvragen beter te leren kennen. De magazines bevatten telkens een handige uitneembare katern over het sacrament of ritueel dat verband houdt met de aangekaarte levensvraag. Ideaal dus als onder­steuning bij de voor­be­rei­ding van doop, begrafenis, ziekenzalving, huwelijk, vormsel (dit magazine moet nog verschijnen)… Ten slotte bevat elk magazine schitterende meditatieve foto’s die prima te gebruiken zijn in de catechese.

Er zijn al magazines uitgebracht over de volgende thema's:

  • Katholieken, Wat geloven ze;
  • Licht aan de horizon: over leven na de dood;
  • Samen door het leven: over relaties met toekomst;
  • Waarom toch: omgaan met kwetsbaarheid en lijden;
  • Tussen goed en kwaad;
  • Met de jaren: gelukkig en gelovig ouder worden
  • en het herbewerkte Nieuw Leven

Eveneens te bestellen bij het SRKK bestel@rkk.nl of via www.halewijn.info of www.carolushuis.nl

Voor meer informatie over de magazines, zie ook: www.parochiecatechese.nl
Gerelateerde nieuwsberichten

vrijdag, 1 september 2017Impulsdag voor Parochievernieuwing
zaterdag, 20 december 2014Mirjam Spruit 12˝ jaar bij het bisdom
woensdag, 10 december 2014Impulsdag Geloofsopbouw op zaterdag 17 januari 2015
donderdag, 14 augustus 2014Seksualiteit als opGAVE
dinsdag, 29 juli 2014Cursus Op reis in het land van Geloven
dinsdag, 15 juli 2014Folder vormingsaanbod 2014-2015
dinsdag, 1 april 2014Exhortatie Evangelii Gaudium verkrijgbaar
woensdag, 26 maart 2014Programma ontmoetingsdag nieuwe katholieken bekend
woensdag, 29 januari 2014(Foto)verslag Impulsdag Geloofsopbouw
woensdag, 8 januari 2014Het geloof doorgeven aan een volgende generatie!
dinsdag, 5 november 2013Impulsdag Geloofsopbouw op zaterdag 18 januari 2014
donderdag, 10 oktober 2013Toerustingsochtend voor Vormselbegeleiders
donderdag, 22 augustus 2013Workshops op Impulsdag over de Catechismus bekend
woensdag, 17 juli 2013Vormingsaanbod Bisdom en Tiltenberg
donderdag, 23 mei 2013Impulsdag Catechismus Katholieke Kerk (CKK)
donderdag, 28 maart 2013Opnieuw ontmoetingsdag voor nieuwe katholieken
dinsdag, 19 maart 2013Programma Toerustingsdag vormsel begeleiders bekend
woensdag, 23 januari 2013Verslag Impulsdag Geloofsopbouw
woensdag, 9 januari 2013Boeiende sprekers op Impulsdag Geloofsopbouw – 19 januari 2013
woensdag, 21 november 2012Vijftig mensen namen deel aan toerusting Eerste CommunieBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose