Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Supervisor Frans Geels viert zilveren feest in Tiltenberg

gepubliceerd: dinsdag, 15 maart 2011
Supervisor Frans Geels viert zilveren feest in Tiltenberg Supervisor Frans Geels viert zilveren feest in Tiltenberg Supervisor Frans Geels viert zilveren feest in Tiltenberg Supervisor Frans Geels viert zilveren feest in Tiltenberg

Frans Geels, priester van het bisdom en staf­me­de­werker van De Tiltenberg, vierde vorige week zijn zilveren priesterfeest in De Tiltenberg. Pastoor Geels is in het seminarie docent van de cursus ' het pastorale gesprek' en supervisor. Zo heeft hij al vele priester­stu­denten op de weg naar hun priester­wijding begeleid in hun eerste pastorale ervaringen.

Ook de jonge priesters begeleidt hij in het eerste jaar na hun priester­wijding en daarnaast heeft hij diakenkandidaten begeleid. Tevens geeft hij samen met diaken drs. C. van Opzeeland de cursus 'Omgaan met verlies, crisis en trauma in de pastorale zorg' en verzorgt hij in de voortgezette vorming van de priesters, diakens en catechisten intervisie-bijeenkomsten, samen met Van Opzeeland. Reden te over dus voor het seminarie om in dankbaarheid deze vijfentwintig priesterjaren te gedenken.

Vijfentwintig jaar geleden werd Frans Geels in de Sint Nicolaas­kerk te Amsterdam door mgr. dr. J. Lescrauwaet msc tot priester gewijd. Na een pastoraat in verschillende parochies, werd hij tien jaar geleden gevraagd om de dienst catechese van het bisdom Haarlem-Amsterdam te leiden en tevens aan het seminarie verbonden.

De familieleden van de jubilaris waren aanwezig, evenals priestervrienden uit de studietijd, Abt G. Mathijsen en Br. Simon Laout van de Egmondse abdij, waar de jubilaris ooit een monastieke roeping heeft onderzocht, en andere kennissen en vrienden die tezamen allerlei perioden uit het leven van pastoor Geels vertegen­woor­digden. Na de lezing van mgr. Van Luijn (zie eerder bericht) werden de vespers en de heilige Eucha­ris­tie gevierd in concelebratie met de aanwezige priesters, waaronder een aantal jonge priesters die door Geels zijn begeleid. De jubilaris concelebreerde met de beide aanwezige bis­schop­pen, mgr. J. Punt en mgr. A. van Luijn, in aanwezigheid ook van hulp­bis­schop mgr. J. van Burgsteden, en keek in zijn homilie met dankbaarheid terug op zijn leven als priester: "Hier staat een gelukkige priester".

Na de Eucha­ris­tie­viering was er een receptie en een feestelijke maaltijd, waarbij en passant nog werd herdacht dat het twaalfenhalf jaar geleden was dat mgr. J. Punt het bestuur van het bisdom Haarlem, nu Haarlem-Amsterdam op zich had genomen, na de plotselinge dood van zijn voorganger mgr. H. Bomers cm. Als herinnering aan zijn bezoeken aan De Tiltenberg kreeg de bisschop bij dit koperen jubileum een fotoboek aangeboden.
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 24 april 2018Onderscheidingsdag levensweg
dinsdag, 24 april 2018Geslaagde open dag Bonifatiusinstituut
dinsdag, 20 maart 2018Boodschap paus Franciscus voor Roepingenzondag
maandag, 20 april 2015Boodschap paus Franciscus voor Roepingenzondag
zaterdag, 16 november 2013Twee catechisten en vier diakens rijker!
dinsdag, 16 april 2013Open Dag Bonifatiusinstituut
dinsdag, 18 september 2012Nieuwe studieprefect voor Sint-Bonifatiusinstituut
maandag, 4 juni 2012Indrukwekkende priesterwijding tussen de steigers
maandag, 4 juni 2012Nieuwe ‘tuinzaal’ Tiltenberg ingezegend
donderdag, 31 mei 2012Drie wijdingen in kathedraal
dinsdag, 22 mei 2012Vier wijdingen in Pinksterweek
maandag, 14 november 2011Zes diakens gewijd Fotoreportage
dinsdag, 8 november 2011Kardinaal Burke legt eerste steen uitbreiding De Tiltenberg Fotoreportage
maandag, 31 oktober 2011Docent J. Vijgen gepromoveerd
donderdag, 27 oktober 2011G. Bruggink nieuwe rector Tiltenberg
vrijdag, 21 oktober 2011Bonifatiusdag met onderscheiding voor Ben Hartmann Fotoreportage
zondag, 2 oktober 2011Zonovergoten misdienaarsdag druk bezocht Fotoreportage
donderdag, 8 september 2011Seminarie start met zeven nieuwe studenten Fotoreportage
zaterdag, 27 augustus 2011Bonifatiusinstituut begint met 22 nieuwe studenten
vrijdag, 26 augustus 2011Nieuwe uitgave handboek Kerkelijk RechtBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose