Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Schorsing opgeheven

gepubliceerd: maandag, 14 februari 2011

Moeder van de Verlosserkerk HaarlemDe liturgische schorsing van pastoraal werker Alfons Bartholomee, werkzaam in de Moeder van de Verlosser­parochie in Schalkwijk, is opgeheven. Bartholomee was tijdelijk van zijn liturgische taken ontheven door het negeren van enkele wezenlijke liturgische uitgangs­punten m.b.t. het vieren in oecumenisch verband.

Verschillende gesprekken en per­soon­lijke reflectie hebben ertoe geleid dat er van bisdomzijde voldoende vertrouwen is om Bartholomee weer volledig te laten functioneren. Overigens heeft hij zijn andere pastorale werk in deze periode gewoon waargenomen. Tevens is in goed overleg met bestuur, bisdom en Bartholomee besloten de priester Nico Kerssens toe te voegen aan de regio Haarlem-Centrum, met bijzondere aandacht voor de parochie Schalkwijk.

Een en ander is afgelopen zondag aan de parochianen van Schalkwijk bekend gemaakt. Aanstaande zondag zal Kerssens aan de gemeen­schap worden voorgesteld.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose