Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

De vrijheid van onderwijs mag niet verloren gaan

NKSR heeft bijdrage geformuleerd aan de verkenning van de Onderwijsraad

gepubliceerd: woensdag, 11 september 2019
De vrijheid van onderwijs mag niet verloren gaan

De Onderwijsraad verkent welke betekenis de vrijheid van onderwijs heeft in onze tijd. Door de focus op een probleem bij enkele Islamitische scholen, komt die vrijheid weer onder druk te staan. De Neder­landse Katholieke Schoolraad (NKSR) heeft een bijdrage geformuleerd aan de verkenning van de Onderwijsraad.

Hieronder vindt U een link naar deze bijdrage, die is getekend door Diaken drs. Titus G.W. Frankemölle, voorzitter van de NKSR en auteur van de tekst, en door mij als bisschop referent voor het katholiek onderwijs.

Studie­mid­dag

Op 18 september organiseert de NKSR een studie­mid­dag over burger­schaps­vor­ming in het onderwijs, die plaats zal vinden in het Sint Janslyceum in 's Her­to­gen­bosch. Al meer dan honderd deelnemers hebben zich hiervoor opgegeven. Op de website van de NKSR is daar meer informatie over te vinden met de moge­lijk­heid tot inschrijving.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose