Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Eerste paal nieuwe kerk Almere geslagen!

gepubliceerd: dinsdag, 28 mei 2019

De Bo­ni­fa­tius­parochie in Almere gaat een nieuwe kerk bouwen voor heel Almere. En die bouw is op woensdag 22 mei formeel van start gegaan met het slaan van de eerste paal. Aan de bouwlocatie voor de nieuwe r.-k. kerk voor heel Almere, aan de Contrabasweg, hadden zich een kleine 100 belang­stel­lenden verzameld.

Pastoor Sandor Koppers begon deze officiële gebeurtenis met het uitspreken van een gebed en het lezen van de evangelietekst uit Lucas over het bouwen van een huis op een stevig fundament. Hierna zegende hij de grond waarop het kerk­ge­bouw komt te staan, de heimachine en de bouwers met een flinke hoeveelheid wijwater.

Kleurrijk beschilderde palen

De ‘eerste’ paal was de zondag ervoor door een 35-tal kinderen uit de St. Bo­ni­fa­tius­parochie op de bouw­plaats beschilderd met voor­stel­lingen over God, de Schepping enz. De kinderen, en niet alleen zij, vonden het spannend om te zien hoe de kleurig versierde paal in de heimachine hing en met hulp van de voorzitter van de bouw­com­mis­sie, René Jonker, de grond in werd geslagen, waarna een luid applaus volgde.

Nieuwe kerk over circa 12 maanden

De parochianen feliciteerden elkaar en de bouw­com­mis­sie met het bereiken van deze mijlpaal voor een r.-.k. kerk­ge­bouw dat over circa 12 maanden voltooid zal zijn. Er heerste een feestelijke sfeer en de bouwers werken verder aan de realisatie, terwijl de parochie en de bouw­com­mis­sie verder gaan met de voor­be­rei­dingen voor het interieur van de kerk en het verwerven van de daarbij behorende financiële middelen.

Met groot enthousiasme en inspanning van velen zetten wij ons het komende jaar in om de kerk ook inhoudelijk op te bouwen, ons realiserend dat het toch wel héél bijzonder is om in deze tijd van sluitingen van kerken mee te werken aan de bouw van een nieuw Huis voor God in Almere!
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose