Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Indrukwekkende Avond van de Martelaren

gepubliceerd: zaterdag, 13 april 2019

Tijdens een indruk­wek­kende ‘Avond van de Martelaren’ zijn vrijdag 12 april in de Nicolaas­basi­liek te Amsterdam de martelaren van het afgelopen jaar herdacht. Het was de derde viering die Stichting Kerk in Nood dit jaar organiseerde na een soortgelijke viering in Zwolle en Maastricht.

Het concept van deze avonden heeft intussen vaste vorm gekregen. De herdenking begin met een Eucha­ris­tie­viering om 18.30 uur waarna het Heilig Sacrament wordt uitgesteld. Tijdens de uit­stel­ling wordt de kruisweg gebeden met toepasselijke overwegingen voor deze avond. De staties van de kruisweg worden afgewisseld met getuigenissen van christenen die in hun omgeving een bloedbad tegen christenen heb­ben zien aanrichten: we hoorden het getuigenis van Frederick Bahati en Joseph Mwatha Mwangangi uit Kenia, van de familie Ayyoub uit Syrië, van de familie Kogi uit Nigeria en van Aloysius Bay Rendra Wardhana uit Indonesië. Na elke getuigenis is er gelegenheid een kaarsje op een standaard voor het altaar te plaatsen.

Bij de Eucha­ris­tie­viering was Mgr. Punt hoofd­cele­brant en waren Mgr. Hendriks en Mgr. Van Luyn con­cele­branten. Ook dit jaar waren velen van binnen maar ook buiten ons bisdom aanwezig. Het was een indruk­wek­kende viering.

(fotoserie: Wim Koopman)Gerelateerde nieuwsberichten

zaterdag, 10 maart 2018Avond van de Martelaren
woensdag, 12 april 2017Martelaren van onze tijd herdacht
maandag, 21 maart 2016Martelaren van deze tijd
zondag, 29 maart 2015Indrukwekkende Avond van de Martelaren
zaterdag, 19 april 2014Prachtige foto’s Avond van de Martelaren
donderdag, 21 maart 2013Symposium b.g.v. Avond van de Martelaren
woensdag, 4 april 2012Aandacht voor een vergeten groep
donderdag, 24 maart 2011Avond van de Martelaren 2011Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose