Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Kardinaal spreekt diaconale vrijwilligers toe

Zaterdag 6 april - 10.00 uur - Landelijke Inspiratiedag Hilversum

gepubliceerd: dinsdag, 2 april 2019

Zaterdag 6 april - Landelijke Inspiratiedag NieuwkuijkKardinaal Peter Turkson, hoofd van de dicasterie in het Vaticaan voor Bevordering van de Gehele Menselijke Ont­wik­ke­ling, komt naar Nederland. Hij zal spreken op de landelijke inspiratie- en verdiepingsdag voor diaconale vrijwilligers over het belang van caritas en sociale recht­vaar­dig­heid in een veranderende samen­leving. Aanmelden voor deze dag kan nog! 

Kardinaal Turkson komt op uit­no­di­ging van de Nederlandse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie naar Nederland en wordt ontvangen door mgr. Van den Hende, voorzitter van de conferentie. Op zaterdag 6 april spreekt hij ook met mgr. De Korte, die aanwezig is op de inspiratie- en verdiepingsdag, die georga­ni­seerd wordt door de gezamenlijke bisdommen.

Programma

Het ochtend­pro­gramma bestaat uit een eucha­ris­tie­viering en diverse inleidingen. Behalve kardinaal Turkson spreekt ook Hilde Kieboom, voorzitter van de gemeen­schap Sant’ Egidio in Antwerpen, en zuster Sara Böhmer, vicevoorzitter van de KNR. Zij gaan in op nieuwe vormen van gemeen­schap en hun belang voor diaconie. ’s Middags kunnen de deelnemers in twee rondes workshops kennis maken met twaalf inspirerende diaconale projecten uit het hele land.

Aanmelden kan nog

Vrijwilligers op het terrein van diakonie en caritas zoals leden van Parochiële Caritas Instellingen, Armen­besturen en werk­groepen voor caritas en diaconie zijn zaterdag van harte welkom. De dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur en vindt plaats in Abdij Mariënkroon te Nieuwkuik. Deze dag wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Kansfonds en ook voor een lunch wordt gezorgd. Aanmelden voor deze dag kan deze week nog via e-mail.

Details

datum: zaterdag 6 april 2019
tijd: van 10.00 tot 17.00 uur
locatie: Abdij Mariënkroon, Abdijlaan 8, Nieuwkuijk
e-mail: inspiratiedag@bisdomrotterdam.nl
folder: download hier de folder

 
Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 8 april 2019“Overal zijn kansen voor caritas” Fotoreportage
donderdag, 7 februari 2019Inspiratiedag ‘Caritas beweegt’
woensdag, 14 november 2018Boodschap Werelddag van de Armen
woensdag, 24 oktober 2018Pelgrimstocht Vastenactie 2019
dinsdag, 25 september 2018Caritas bezielingsdag
dinsdag, 27 maart 2018Dag van de Caritas - Armoede
donderdag, 11 januari 2018Werelddag van de migranten en vluchtelingen
woensdag, 8 november 2017Eerste Werelddag van de armenBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose