Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Inspiratiedag ‘Caritas beweegt’

Hoofdspreker Kardinaal Turkson

gepubliceerd: donderdag, 7 februari 2019
foto: UNCTAD
Kardinaal Peter Turkson
Kardinaal Peter Turkson

De zeven Nederlandse bisdommen organiseren op zaterdag 6 april 2019 een landelijke inspiratie- en verdiepingsdag met als thema ‘Caritas beweegt’. Kardinaal Peter Turkson, hoofd van de dicasterie voor Bevordering van de Gehele Menselijke Ont­wik­ke­ling in het Vaticaan, spreekt deze dag over het belang van caritas en sociale recht­vaar­dig­heid in een veranderende samenleving.

De dag is bestemd voor vrijwilligers: leden van PCI-en en armen­besturen, van caritaswerk­groepen en werk­groepen diaconie en wordt gehouden in Abdijhof Mariënkroon in Nieuwkuijk.

Ochtend­pro­gramma

Het ochtend­pro­gramma bestaat uit een eucha­ris­tie­viering en diverse inleidingen. Kardinaal Peter Turkson, de kardinaal die onder meer de encycliek Laudato si’ introduceerde, zal spreken over het belang van caritas en sociale recht­vaar­dig­heid in een veranderende samenleving. Hilde Kieboom, voorzitter van de gemeen­schap Sant’ Egidio in Antwerpen, en zuster Sara Böhmer, vicevoorzitter van de KNR, gaan in op nieuwe vormen van gemeen­schap en hun belang voor diaconie.

Middag­pro­gramma

’s Middags kunnen de deelnemers in twee rondes workshops kennis maken met twaalf inspirerende diaconale projecten uit het hele land. De inspiratiedag wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Kansfonds.

Informatie

Meer informatie over het programma volgt, maar belang­stel­lenden kunnen zich nu al aanmelden via: inspiratiedag@bisdomrotterdam.nl met vermelding van hun werkplek en functie. Tijdig aanmelden is aanbevolen gezien de verwachte belang­stel­ling.

 

(rkkerk.nl)Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 8 april 2019“Overal zijn kansen voor caritas” Fotoreportage
dinsdag, 2 april 2019Kardinaal spreekt diaconale vrijwilligers toe
woensdag, 14 november 2018Boodschap Werelddag van de Armen
woensdag, 24 oktober 2018Pelgrimstocht Vastenactie 2019
dinsdag, 25 september 2018Caritas bezielingsdag
dinsdag, 27 maart 2018Dag van de Caritas - Armoede
donderdag, 11 januari 2018Werelddag van de migranten en vluchtelingen
woensdag, 8 november 2017Eerste Werelddag van de armenBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose