Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Besturencursus 2019

Zaterdag 23 maart - 9.45 uur - Heiligdom O.L.V. ter Nood Heiloo

gepubliceerd: dinsdag, 15 januari 2019

BesturencursusDit jaar gaat alweer voor de vijfde keer de besturen­cursus van start met opnieuw inspirerende inleiders met bijzondere achter­gronden. Uit de reacties van de deelnemers van het afgelopen jaar blijkt dat de cursus nog steeds in een belangrijke behoefte voorziet.

De cursus is voor zowel bestuurders in functie als voor jong talent / aspirant bestuursleden, want gedegen kennis in uw bestuur zorgt dat u goed en adequaat kunt handelen!

Ben jij actief in een Kerk­bestuur of Parochiële Caritas Instelling (PCI) en wil je je kennis en vaardigheden verbeteren? Of ben jij jong en nog niet bestuurlijk actief en zou jij het vak van professioneel besturen wel onder de knie willen krijgen? Daarvoor biedt het bisdom een besturen­cursus aan door middel van vier zaterdagen verspreid door het jaar.

Bovendien is het mogelijk om (d.m.v. een opdracht) aan het einde van de cursus een certificaat te behalen die wordt ondertekend door het Bisdom, de Vrije Uni­ver­si­teit en de Stichting KSBW. De Stichting KSBW neemt de kosten voor deze cursus geheel voor zijn rekening. Het kost jou dus niets.

Speciale uit­no­di­ging voor
de eerste cursusdag 23 maart

Net als het afgelopen jaar, is het ook mogelijk om aan losse studiedagen deel te nemen. In het bijzonder nodigen wij bestuursleden uit voor de eerste cursusdag op 23 maart.

Tijdens deze cursusdag krijg je (o.a.) een presentatie van bisschop-coadjutor Mgr. J. Hendriks en T. van der Steen MBA, algemeen econoom met betrekking tot de visie en het beleid van het bisdom. In de middag is er voor het eerst in deze cursus een inleiding van Mr. R. Craemer over integriteit met betrekking tot het beheer en vervreemden van (on)roerende zaken.

René Craemer was als Hoofdofficier van Justitie van het Functioneel Parket verbonden aan het Openbaar Ministerie. Sinds 2009 is hij bestuursadviseur inzake integriteits­mana­ge­ment, fraudebestrijding en governance. Hij was betrokken bij de onderzoeken bij Vestia en Rochdale. Bij de laatste woningcorporatie was hij 7 jaar voorzitter van de RvC. Hij organiseerde en coördineerde het Integriteitsoverleg Vastgoedmarkt, waaraan de belangrijkste organisaties van de vastgoedmarkt deelnemen en adviseerde verschillende corporaties bij het opzetten van integriteits­mana­ge­ment.

Programma

De studiedagen beginnen met een Eucha­ris­tie­viering om 9.45 uur in de kapel van het Juliana­klooster. De studiedagen duren van 10.30 tot 16.00 uur. Per dag komen minimaal twee inleiders aan bod vanuit een verschillend vakgebied. Je krijgt een lunch aangeboden en kan bij een drankje nog even napraten met ‘collega-bestuurders’.

Aanmeldingen voor de cursus kunnen tot 5 maart gestuurd worden aan secretariaat@bisdomhaarlem-amsterdam.nl onder vermelding van je naam en de naam van de parochie waar je momenteel bestuurder bent. Indien dit laatste niet van toepassing is, verzoeken wij een korte motivatie tot deelname toe te sturen. Aanmeldingen voor losse studiedagen dienen steeds uiterlijk twee weken voor de betreffende zaterdag ontvangen te zijn. Folders zijn op te vragen bij de heer Jerry Keuss: JKeuss@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

Details

data: zaterdag 23 maart 2019 - eerste cursusdag
zaterdag 22 juni 2019
zaterdag 21 september 2019
zaterdag 23 november 2019
tijd: 09.45 uur - Eucha­ris­tie­viering in de kapel
10.30 tot 16.00 uur - Studiedag
locatie: Diocesaan Heiligdom O.L. Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65 te Heiloo
aanmelden: secretariaat@bisdomhaarlem-amsterdam.nl (vóór 5 maart)
folders: Jerry Keuss: JKeuss@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
of download hier de pdf

 

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose