Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Zondagsoverwegingen

Bundel van oud-perschef Wim Peeters

gepubliceerd: maandag, 11 december 2017

“Hij is onder ons komen wonen” is de titel van een bundeling van korte overwegingen bij de zondagsevangelies die deze week verschijnt. De teksten zijn geschreven door Wim Peeters, laatstelijk perschef van het bisdom van Haarlem-Amsterdam. Afgelopen vrijdag werd het eerste exemplaar van de bundel overhan­digd aan hulp­bis­schop mgr. dr. J. Hendriks in Haarlem.

In eerste aanleg werden de stukjes tussen 1988 en 1997 in het Katholiek Nieuwsblad gepubli­ceerd waar Peeters toen werkzaam was. Een selectie daaruit verscheen vervolgens begin jaren 2000 op de website van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Het is deze selectie die, met de nodige aanpassingen ivm de actualiteit, nu wordt uitgegeven door uitgeverij Betsaida in ’s-Her­to­gen­bosch.

Mgr. Hendriks schrijft op zijn website arsacal.nl hierover onder meer: (...) “schreef hij (wp) columns ter voor­bereiding op de liturgie - met name de lezingen - van de komende zondag. Dat deed hij met grote eruditie en in een prettig leesbare en toegankelijke taal, doorspekt met goede vergelijkingen en voorbeelden. Het is goed dat deze teksten nu gebundeld zijn en systematisch bijeen zijn gebracht in een boek dat een inleiding geeft op de zondagen van de drie liturgische jaren (A-B-C). Ik kan deze teksten zeker aan ieder aanbevelen. Ze geven een goede inleiding op de liturgie en deze teksten helpen om de zondagse Eucha­ris­tie­viering beter, meer betrokken te kunnen beleven.”

Meer informatie en bestellen

Meer informatie en bestellen kan via de website van Uitgeverij Betsaida:
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose