Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Unieke compositie in première in Haarlemse Kathedraal

gepubliceerd: dinsdag, 14 november 2017
foto: www.koorschoolhaarlem.nl
Unieke compositie in première in Haarlemse Kathedraal

Op zondag 19 november 2017 zal een nieuw gecomponeerde mis in première gaan in de Bavo­kathedraal in Haarlem. Het unieke is dat deze gemaakt is door één van de huidige koorleden, Hugo Hopman. Deze getalenteerde zanger en musicus in opleiding maakt onderdeel uit van de Senioren Solisten Opleiding van het Kathedrale Muziekinstituut en is lid van het Kathedrale Koor.

JSO/SSO

De Junioren en Senioren Solisten Opleiding is de kweekvijver voor solisten die, vanuit het Kathedrale Koor, ingezet kunnen worden voor verschillende solowerken binnen en buiten de Kathedraal. Bij concerten en missen met solisten worden zij ingezet, binnenkort zelfs bij het kerst­concert waar delen uit de Messiah van Händel worden uitgevoerd.

‘Satis Bona’

De nieuwe Mis heeft de bijzondere naam meegekregen ‘Satis Bona’, wat vertaald betekent ‘Goed Genoeg.’ De Mis van Hugo Hopman zal zondag dus voor het eerst te horen zijn, tijdens de Eucha­ris­tie­vie­ring die om 10.00 uur begint. De leerlingen van de JSO/SSO zullen gezamenlijk deze viering verzorgen.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose