Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Twee ‘steunpilaren’ van De Tiltenberg onderscheiden

Jeanne en Detlef Dekker nemen afscheid

gepubliceerd: vrijdag, 27 oktober 2017
Bloemen en mooie woorden van dr. Bart Putter
Bloemen en mooie woorden van dr. Bart Putter
Uitreiken van de onderscheiding
Uitreiken van de onderscheiding
Twee ‘steunpilaren’ van De Tiltenberg onderscheiden

In de Tiltenberg werd vrijdag­middag 27 oktober 2017 afscheid genomen van Jeanne en Detlef Dekker, die zich veertien jaar lang als vrijwilligers vrijwel dagelijks hebben ingezet voor het seminarie. Door mgr. Jozef Punt werden zij onderscheiden met de Bavo-penning.

De secretaris-generaal van het bisdom Breda was er speciaal voor naar Vogelenzang afgereisd, ondanks zijn drukke agenda: drs. Ben Hartmann had dan ook tien jaar lang nauw met het echtpaar Dekker samengewerkt, toen hij nog aan seminarie en Sint Bo­ni­fa­tius­instituut op de Tiltenberg verbonden was. In een toespraakje bedankte hij Jeanne en Detlef Dekker van harte voor de prettige samen­werking.

Daarvoor was ook dr. Bart Putter, namens de oud-studenten aan het woord geweest. Hij overhandigde het echtpaar naast bloemen ook de servetringen met hun namen die zij aan tafel in het seminarie hadden gebruikt. Die ringen waren een teken dat zij helemaal bij de gemeen­schap hadden gehoord. De bloemen kwamen nadat Jeanne en Detlef door de bisschop al waren gedecoreerd met de Bavopenning, die wordt uitgereikt aan mensen die zeer bijzondere verdiensten in het bisdom Haarlem-Amsterdam hebben.

Veertien jaar lang was de familie Dekker iedere dag aanwezig in het seminarie bij de heilige Mis en door de dag in de receptie met de boekenverkoop, administratie en bibliotheek. Toen het Sint Bo­ni­fa­tius­instituut van start ging stonden zij ook daarvoor klaar en kwamen op zaterdagen naar de Tiltenberg. Als oud-rector had mgr. Hendriks aan het begin van de middag Jeanne en Detlef mogen bedanken en hun inzet met geloof en liefde mogen memoreren. In 2003 waren zij begonnen als vrijwilligers, na een Rome-reis van het Bo­ni­fa­tius-instituut. Als cadeau mocht hij een weekendje uit aanbieden in een fijn hotel.

“We hebben het graag gedaan, het was een mooie invulling van ons leven”, zo lieten Jeanne en Detlef Dekker in hun dankwoordje weten “en we hebben er veel vrienden aan overgehouden”.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose