Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Steun hulpacties orkaan Irma

Bisschoppen doen oproep

gepubliceerd: woensdag, 13 september 2017
foto: Stichting BVA
De chaos op Sint Maarten door orkaan Irma
De chaos op Sint Maarten door orkaan Irma

De Rooms-Katholieke bisschoppen in Nederland leven mee met de bewoners van het Caribisch gebied die getroffen zijn door orkaan Irma en doen een dringend beroep op hulp. De beelden van verwoesting door de orkaan en de enorme schade op onder andere Sint-Maarten maken diepe indruk. De bisschoppen vragen om te bidden voor de slachtoffers en om royaal te geven.

Meerdere hulp­organisaties zijn inmiddels acties gestart en de bisschoppen roepen op deze te steunen. Geven kan in het kader van de nationale actiedag die komende vrijdag 15 september wordt georga­ni­seerd onder de titel ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ of via een van de andere noodhulpacties die in gang zijn gezet.

De actie van de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie (Stichting BVA) loopt via de caritas ter plaatse. Het rekeningnummer van de BVA is NL38 INGB 0002 0105 34, onder vermelding van ‘Sint-Maarten’. U kunt ook via de website van de BVA doneren:
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose