Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Bisschop nodigt gelovigen uit voor bedevaart Assisi

Bisdombedevaart meivakantie 2018

gepubliceerd: woensdag, 12 april 2017
foto: Christianne Chin A Paw
Romebedevaart 2015
Romebedevaart 2015
foto: Christianne Chin A Paw
Romebedevaart 2015
Romebedevaart 2015
foto: Christianne Chin A Paw
Romebedevaart 2015
Romebedevaart 2015

Tijdens de Chrismamis op woensdag 12 april 2017 heeft Mgr. Punt de gelovigen uit het bisdom Haarlem-Amsterdam opgeroepen, om samen met hem en zijn hulpbisschop Mgr. Hendriks, mee op bedevaart te gaan naar Assisi. De bedevaart zal volgend jaar (2018) plaatsvinden in de mei­vakantie.

Een vervolg op de grote bisdom­bedevaart van 2015 naar Rome

Na de succesvolle bisdom­bedevaart naar Rome in 2015, was er in het bisdom een breed gedragen gevoel onder gelovigen, pastores en bij de staf van het bisdom, dat het goed zou zijn om in de toekomst een nieuwe bedevaart te organiseren. Eind 2016 sloot het bisdom daarom aan bij de bedevaart naar Rome, om bij de Nederlandse dag met paus Franciscus te zijn. Onlangs is er ook een bescheiden bisdom­bedevaart aangekondigd naar Fatima in september 2017.

Nu de grote bisdom­bedevaart van 2015 alweer bijna twee jaar achter ons ligt, heeft de bisschop het initiatief genomen tot een nieuwe, grote bisdom­bedevaart in 2018 naar Assisi.

Een geloofsimpuls in het bisdom en een kans om anderen beter te leren kennen

Vorige bisdom­bedevaarten hebben laten zien dat zij kunnen bijdragen aan een belangrijke geloofsimpuls voor uzelf en uw parochie. Door gezamenlijk inspiratie op te doen in een andere omgeving, ontstaan er vaak spontaan andere gesprekken dan thuis. Uiteraard hopen de bisschoppen dat de bedevaart de saamhorigheid in het bisdom extra zal versterken. Bovendien –zo is gebleken-, blijkt de bisdom­bedevaart een geschikt middel om mensen uit te nodigen die minder kerkbetrokken zijn.

Speciale aandacht voor tieners, jongeren en gezinnen

Met name worden tieners, jongeren en gezinnen door de bisschoppen uitgenodigd om mee op bedevaart te gaan. Om die reden zal er voor deze leeftijds­groep een aangepast reistarief worden aangeboden. Hierover volgt een later bericht. Voor de tieners en jongeren is er een eigen programma en sluiten zij op onderdelen aan bij de grotere programmaonderdelen van de bedevaart. Ook wordt er geprobeerd om in het programma rekening te houden met ouders met kinderen. Dit neemt niet weg, dat een programma in Assisi (en omgeving) veel lopen betekent, het is dus wel belangrijk voor deze bedevaart, dat mensen goed ter been zijn.

Assisi

Assisi staat voornamelijk bekend om de grote heilige(n) die het kleine, Italiaanse plaatsje heeft voortgebracht. In de eerste plaats is dat de Heilige Franciscus, de grote inspirator en patroon­heilige van onze huidige paus. Maar Assisi is zeker ook bekend om de Heilige Clara en de mooie omgeving. Naast de stad Assisi zullen dan ook andere plaatsen in de omgeving bezocht worden die zeer de moeite waard zijn.

Contact­personen/ ambassadeurs

Binnenkort ontvangen de pastorale krachten en de parochie­besturen meer informatie over deze bedevaart. Er zal in ieder geval worden gevraagd of één of twee mensen uit de parochie contact­persoon of ambassadeur willen zijn m.b.t. de bedevaart. Zij zijn voor het bisdom belangrijke personen om informatie over de bisdom­bedevaart verder bekend te maken in de parochies. Uiteraard zal er t.z.t. promotiemateriaal ter beschikking worden gesteld. Mocht u ambassadeur willen zijn voor deze bedevaart in uw parochie(regio)? Neemt u dan contact op met uw pasto(o)r.

Informatie

Verdere informatie over de bisdom­bedevaart volgt. Kijkt u daarvoor op deze website, of ‘like’ de facebook­pagina:

Christianne Chin A Paw
Groepsfoto Romebedevaart 2015


Gerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 14 september 2017Nieuwe infobijeenkomsten
vrijdag, 21 juli 2017Waarom moet u mee naar Assisi? Video
donderdag, 13 juli 2017Promotiemateriaal bisdombedevaart Assisi
dinsdag, 11 juli 2017Mgr. Punt nodigt u uit mee te gaan naar Assisi Video
dinsdag, 27 juni 2017Met uw parochie op bisdombedevaart
vrijdag, 9 juni 2017Enthousiaste ambassadeurs gezochtBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose