Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Brief aan de Koptische gemeenschap

gepubliceerd: maandag, 10 april 2017
Brief aan de Koptische gemeenschap

Mgr. Dr. J. Punt schreef naar aanleiding van de bloedige dubbele aanslag op kerken in Egypte een brief aan de Koptische gemeenschap.

Beste medebroeder,

Met gevoelens van afschuw en leedwezen heb ik gisteren kennis genomen van de bloedige dubbele aanslag op twee kerken in Egypte waar meer dan 30 doden vielen en tal van gewonden. En dit op Palm­zondag; een dag die voor ons christenen zo belangrijk is als begin van de Goede Week.

Afgelopen vrijdag nog hebben wij in de Nicolaas­basiliek in Amsterdam de martelaren herdacht die op de dag van vandaag hun leven hebben gegeven omwille van hun geloof. We konden toen niet bedenken dat zondag j.l. de Koptische christenen zo hard zouden worden geraakt. Mijn hulpbisschop en ik, en alle gelovigen van het bisdom Haarlem-Amsterdam voelen ons dan ook diep verbonden met het verdriet dat ook in de Koptische Gemeenschap in Nederland, bijzonder die in Amsterdam en Velsen-Noord, nu in deze dagen zo heftig gevoeld wordt. Onze gebeden in deze heilige week zullen ook speciaal voor de slachtoffers en hun nabestaanden zijn en voor allen die in dreiging en angst moeten leven.

Ondanks dit verschrikkelijke drama hoop ik dat het komend Paasfeest toch voor u allen een feest van hoop en opstanding mag zijn.

In Christus verbonden en met hartelijke groeten,

+ Jozef M. Punt
Bisschop van Haarlem-Amsterdam
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose