Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Felicitaties voor Mgr. Ron van den Hout

Nieuwe bisschop Groningen-Leeuwarden

gepubliceerd: zaterdag, 1 april 2017
foto: Wim Koopman
Mgr. Dr. Ron van den Hout
Mgr. Dr. Ron van den Hout

Vandaag is bekend geworden dat paus Franciscus tot bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden heeft benoemd de hoogeerwaarde heer Dr. Ron van den Hout, sinds 2012 vicaris generaal in het bisdom ’s-Hertogen­bosch.

Mgr. Van den Hout (geboortejaar 1964) studeerde theologie in het Sint-Jans­centrum, de diocesane priester­opleiding van het bisdom ’s-Hertogen­bosch, en werd priester gewijd in 1993. Van den Hout studeerde Bijbelse theologie aan de Gregoriana-universiteit in Rome en promoveerde in 2009 aan de Radboud-universiteit in Nijmegen. Hij heeft ruime ervaring als pastoor en deken, en als docent aan verschillende priester­opleidingen.

Mgr. J. Punt, Mgr. J. Hendriks, Mgr. J. van Burgsteden en de staf van het bisdom feliciteren Mgr. van den Hout van harte met zijn benoeming en wensen hem heel veel geluk met de nieuwe uitdagingen die hem wachten in ons meest noordelijke bisdom.

Video

Katholiekleven.nl maakte een kort filmpje over de nieuwe bisschop.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose