Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Avond van de Martelaren

Vrijdag 7 april • 18.30 uur • Nicolaasbasiliek, Amsterdam

gepubliceerd: donderdag, 30 maart 2017

In 2016 werd opnieuw pijnlijk duidelijk dat verhalen van martelaren niet alleen stammen uit de vroeg-christelijke geschiedenis. De moord op de Franse priester Jacques Hamel, tijdens de Heilige Mis, kwam natuurlijk erg dichtbij. Maar ook de moord op vier zusters van moeder Teresa in Jemen haalde het nieuws.

Op de Avond van de Martelaren worden hun verhalen verteld opdat wij hen niet vergeten. Maar u hoort ook over martelaren die niet in het nieuws komen. Zoals over zuster Clara Agano, een intelligente en bescheiden religieuze die zich in het gewelddadige Congo inzette voor onderwijs en de rechten van vrouwen en over de parochianen van de kathedraal van de H. Marcus in Caïro, Egypte.

De avond begint met de Heilige Mis met als hoofd­cele­brant Mgr. Dr. J.M. Punt. Hulpbisschop, Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks zal concelebreren en de homilie houden. Tijdens de kruisweg in de kerk worden getuigenissen voorgelezen en - onder muzikale begeleiding - kaarsjes opgestoken.

Dit jaar zal een zuster van Moeder Teresa het getuigenis van congregatiegenote zuster Sally voorlezen over de moord op vier medezusters in Jemen. Andere getuigenissen betreffen de moord op priester Jacques Hamel in Frankrijk, de moord op zuster Clara Agano uit Congo en de Koptische mevrouw Ramzi uit Egypte.

Vanwege de grote belang­stelling is aanmelden gewenst.

Details

datum: Vrijdag 7 april 2017
programma: 18.30 uur - Heilige Mis
19.30 uur - Gebeds­avond
21.00 uur - Einde
locatie: St. Nicolaas­basiliek, Amsterdam
Prins Hendrikkade 74 - 76
(tegenover Amsterdam Centraal Station)
flyer: Download hier de flyer (PDF)
informatie en aanmelden: www.kerkinnood.nl/martelaren

 

Avond van de Martelaren - Kerk in Nood
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose