Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Pastoor Dresmé in Gulden Boek

gepubliceerd: donderdag, 9 maart 2017
foto: www.vitus.nl
Pastoor Dresmé in Gulden Boek
foto: www.vitus.nl
Pastoor Dresmé in Gulden Boek

Op zaterdag 4 maart 2017 is pastoor Dresmé ingeschreven in het Gulden Boek van Hilversum. De officiële inschrijving en uitreiking van de oorkonde en bijbehorende gouden speld vond plaats om 15.00 uur in de Burgerzaal van het Raadhuis. Ook Mgr. J. Punt was hierbij aanwezig.

Op 4 maart valt de verjaardag van de gemeente. Tradietiegetrouw wordt er dan iemand die zich op uitzonderlijke wijze voor Hilversum heeft ingezet ingeschreven in het Gulden Boek. Pastoor Dresmé heeft zich volgens het gemeente­bestuur onderscheiden met zijn inzet voor de nabestaanden van de MH17-vliegramp, waarbij vijftien Hilversummers omkwamen.

Pastoor Dresmé was en is voor de betrokkenen een mensenbinder, hij is meer dan alleen pastoor. Zijn inzet blijft enorm. Hij biedt steun voor velen in de Hilversumse samenleving, ongeacht achtergrond, geloof en afkomst. Ook bij de totstandkoming van het Hilversumse MH17-monument had de pastoor een belangrijk rol.

Het Gulden Boek

In 1953 heeft de Hilversumse raad het besluit genomen tot het instellen van een ‘Gulden Boek der gemeente Hilversum’. Personen die zich langdurig, op meerdere terreinen hebben ingezet voor Hilversum worden ingeschreven in dit boek. Pastoor Dresmé is nummer 158 die in het boek is ingeschreven.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose