Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Bisschoppen vieren in het bisdom

gepubliceerd: maandag, 27 februari 2017
foto: Simon Verhoef
Pastoor Goedhart en Mgr. Punt
Pastoor Goedhart en Mgr. Punt
foto: Simon Verhoef
Mgr. Punt houdt de homilie
Mgr. Punt houdt de homilie

Afgelopen weekend waren de beide bisschoppen op twee bijzondere locaties in ons bisdom.

Bonifatius Zaandam

Mgr. Punt bracht afgelopen zondag een bijna verrassingsbezoek aan de prachtig gerestaureerde Bonifatius­kerk te Zaandam. De kerk moest enkele jaren geleden vlak voor kerstmis plotseling dicht vanwege de dreigende instorting van de vloer. Er is sindsdien hard gewerkt om alles te herstellen en zo kon Mgr. Hendriks op 25 september van het vorig jaar de kerk feestelijk heropenen.

Mgr. Punt had beloofd de gerestaureerde kerk in het nieuwe jaar een keer te bezoeken en de eucharistie te vieren. Afgelopen zondag was het dus zo ver.

Kerkconsecratie Amsterdam

Mgr. Hendriks was afgelopen zondag hoofd­cele­brant bij een wel heel bijzondere plechtigheid; de consecratie van de nieuwe kerk van All Saints in Amsterdam Zuid-Oost.

Op uitbundige wijze, zoals de Afrikaanse gemeenschap eigen is, werd in een feestelijke viering de kerk opnieuw geconsacreerd. Een dergelijke plechtigheid komt niet zo vaak voor en maakte op alle aanwezigen een diepe indruk. In zijn homilie ging de hulpbisschop in op de betekenis van een kerkgebouw en de getuigende waarde van de gemeenschap die daarin kerkt. De ruim drie uur durende plechtigheid verveelde geen moment, en ook de aansluitende maaltijd waarbij de feestelijkheden werden voortgezet, getuigde van de levendigheid van deze gemeenschap. Hieronder vindt u een fotoreportage die is gemaakt door drs. Dea Broersen.

De homilie van Mgr. Hendriks is na te lezen op zijn website Arsacal.nl:
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose