Bisdom Haarlem-Amsterdam
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Bisschoppen bidden voor slachtoffers aanslag

gepubliceerd: dinsdag, 20 december 2016

De Nederlandse Bisschoppen­confe­rentie is geschokt en bedroefd door de brute aanslag in Berlijn gisteren, waarbij velen omkwamen en nog meer mensen gewond raakten door een vrachtwagen die op hen in reed tijdens de Kerstmarkt.

“Wij bidden voor de slachtoffers en ook voor hun nabestaanden die een moeilijke en buitengewoon verdrietige Kerstmis tegemoet gaan. Zij zijn helaas niet de enige slachtoffers die in het afgelopen jaar te maken kregen met terroristisch geweld. Voor veel meer mensen geldt dat ze dit jaar in rouw en verdriet gaan afsluiten.” De Nederlandse Bisschoppen­confe­rentie vraagt om gebed voor al deze mensen, speciaal met Kerstmis.

“Terrorisme en geweld staan haaks op de vrede van Kerstmis want de geboorte van Christus heeft ons de goedheid en mensen­liefde van God leren kennen (Titus 3, 4). In het licht van Kerstmis zijn wij geroepen om erfgenamen te zijn van deze liefde. In woord en daad mogen wij bouwen aan een beschaving van liefde, begeleid door aanhoudend gebed om vrede voor alle mensen”, aldus bisschop Van den Hende, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppen­confe­rentie. (rkkerk.nl)

Mgr. Dr. Jozef Marianus Punt heeft, als bisschop van de hoofdstad Amsterdam, namens het bisdom een condoleance gestuurd naar Mgr. Heiner Koch, de aarts­bisschop van Berlijn.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose