Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Prins Jaime door koning Willem-Alexander beŽdigd

Ambassadeur bij Heilige Stoel

gepubliceerd: dinsdag, 15 juli 2014
Prins Jaime Bourbon de Parme
Prins Jaime Bourbon de Parme
op het World Economic Forum in India in 2012

Prins Jaime de Bourbon de Parme is dins­dag­ochtend 15 juli 2014 door koning Willem Alexan­der beëdigd tot am­bas­sa­deur bij de Heilige Stoel in Rome. De ceremonie vond plaats op Paleis Noord­ein­de in Den Haag.

In februari dit jaar werd de zoon van prinses Irene en de neef van de koning benoemd door minister Frans Timmermans van Buiten­landse Zaken.

Tot voor kort was hij speciaal vertegen­woor­diger grond­stoffen op het ministerie van Bui­ten­landse Zaken. Vorige maand leidde hij nog een verkennende handels­missie naar Marokko, samen met vertegen­woor­digers van de land­bouw- en water­sec­tor.

Prins Jaime is getrouwd met de Hongaarse Viktória Cservenyák. Eerder dit jaar werd dochter Zita Clara geboren.

De koning beëdigde vandaag ook de nieuwe ambas­sadeurs voor onder andere Portugal, Zuid-Afrika en Algerije.

Het Ko­nink­rijk der Neder­lan­den heeft in Rome twee ambas­sades: een bij de Republiek Italië en een bij de Heilige Stoel. Zij zijn geves­tigd in het­zelfde gebouw aan de Via Michele Mercati.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose