Seminar Theologie van het Lichaam volgeboekt

25 november 2008

Zoals elk jaar organiseert de dienst Huwelijk en Gezin een seminar over het onderwerp Theologie van het Lichaam. Afgelopen zaterdag vond de tweede van de reeks van drie zaterdagen plaats in het opleidingscentrum “de Tiltenberg”.

Het seminar is met 25 personen volgeboekt.

Elk jaar weer is er grote belangstelling voor dit onderwerp, dat ook wel het grootste werk van Johannes Paulus II genoemd wordt.

De theologie van het lichaam geeft een duidelijk kader van waaruit hedendaagse vragen rondom o.a. liefde, trouw, seksualiteit en ouderschap begrijpelijk beantwoord kunnen worden.

Ze gaat uit van de essentie van ons menszijn. De veelgestelde zingevingsvragen: “Wie zijn we, waar komen we vandaan en wat is ons doel”, liggen eraan ten grondslag.

Ze stelt dat de waarheid over wie wij zijn al in ons geschreven staat. De antwoorden zijn daarom voor iedereen, gelovig of niet, vanuit eigen ervaring te begrijpen.

Het seminar is toegankelijk voor iedereen; pastoraal verantwoordelijk of niet, theologisch geschoold of niet. Tevens bestaat de mogelijkheid om - na het voltooien van een vrijwillige eindopdracht - een studiepunt te verkrijgen van het Tiltenberg-opleidingsinstituut.

Voor meer informatie: zie www.hoeksteen.org


Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: