Mgr. Punt zwaait eerste groep WJD jongeren uit

5 juli 2008

Rond het middaguur zijn de eerste twee groepen Nederlandse jongeren die naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Sydney (Australië) gaan, vertrokken van respectievelijk het vliegveld van Frankfurt en van Schiphol. 45 van de 60 Haarlemse jongeren, die met de landelijke reis naar de WJD gaan, vertrokken met de vlucht vanaf Schiphol.

Mgr. Punt – bisschop van Haarlem – sprak met diverse ouders en jongeren en zwaaide de jongeren uit. Hij zal zelf niet naar Sydney afreizen, maar hulpbisschop Mgr. van Burgsteden zal van 14 tot en met 20 juli in Sydney bij de jongeren zijn.
Er heerste een verwachtingsvolle stemming bij de incheckbalie op Schiphol. Voor een aantal jongeren is het überhaupt de eerste keer dat ze vliegen; ze maken in één keer een ruim twintig urige vliegreis! De jongeren kregen van een medewerker van de VNB (de touroperator van de reis naar Sydney) hun vliegticket uitgereikt. Daarnaast ontvingen ze een mooie reisbijbel, een liedbundel en een programmaboekje. Na een laatste knuffel en wijze woorden van ouders gingen de jongeren in de rij staan voor de incheckbalie. Na de douane was er nog een viering met de groep in het bezinningscentrum op Schiphol. Deze groep jongeren komt zondagavond 6 juli (plaatselijke tijd) in Sydney aan. De rest van de Haarlemse jongeren vertrekt met vluchten op 6 en 7 juli.

Voor meer informatie over de WJD: www.jongbisdomhaarlem.nl

Radio

Mgr. Punt en enkele jongeren werden ook geïnterviewd door Kruispunt radio. Vermoedelijke uitzending hiervan: zondagavond 6 juli om 18.30 uur op radio 1.


Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: