(Foto)verslag Katholieke Jongerendag 2008

6 november 2008

Ruim 2.000 tieners en jongeren waren op zondag 2 november jl. aanwezig op de Katholieke Jongerendag 2008 in Den Bosch. Na de Brabanthallen vorig jaar, was dit jaar voor de kleinere en intiemere Maaspoort gekozen als locatie. Vanuit het bisdom Haarlem reden er drie volle bussen naar de Jongerendag.

Het bisdom Haarlem was aanwezig op de informatiemarkt van de Jongerendag door middel van stands van het Jongerenpastoraat, de actie DiaconAction, het Jongerenprogramma van de Stille Omgang en het centrum voor kerkelijke opleidingen De Tiltenberg. Ook verzorgden Mgr. Punt en de dienst Huwelijk & Gezin hun medewerking aan het inhoudelijke programma van de dag: er konden in een workshopronde vragen gesteld worden aan Mgr. Punt, terwijl Stefan & Lisette van Aken van de dienst Huwelijk & Gezin samen met Mgr. de Jong een workshop verzorgden voor jongeren over de verschillen tussen mannen en vrouwen.

De tieners en jongeren genoten van een afwisselend programma met tal van sprekers en artiesten. Mgr. Punt en Mgr. van Burgsteden concelebreerden aan het einde van de dag in de eucharistieviering waarin de aartsbisschop Mgr. Eijk hoofdcelebrant was.
Kijk op www.jongkatholiek.nl voor meer foto’s van het programma op deze dag.

Hieronder volgt een fotopresentatie gekeken naar de Jongerendag vanuit een Haarlemse blik.

Foto's: Jongbisdomhaarlem

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: